Запис Детальніше

Вплив глюкозно-фруктозних сиропів на консистенцію згущеного вареного молока

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив глюкозно-фруктозних сиропів на консистенцію згущеного вареного молока
Влияние глюкозно-фруктозных сиропов на консистенцию сгущенного вареного молока
Effect of glucose-fructose syrup the consistency of condensed milk
 
Creator Гуць, В. С.
Шпачук, Л. В.
Гуць, В. С.
Шпачук, Л. В.
Guts, V.
Shpachuk, L.
 
Subject згущене варене молоко
глюкозно-фруктозні сиропи
консистенція
гравітаційна пенетрація
сгущенное вареное молоко
глюкозно-фруктозные сиропы
консистенция
гравитационная пенетрация
condensed milk
glucose-fructose syrup
consistency
gravitational penetration
 
Description У статті описано сучасний стан використання натуральних цукрозамінників, зокрема глюкозно-фруктозних сиропів (ГФС) у харчовій промисловості.
Теоретично обгрунтовано та експериментально доведено можливість використання глюкозно-фруктозних сиропів у технології згущеного вареного молока. Проведено дослідження якісних характеристик та визначено консистенцію згущеного вареного молока з використанням глюкозно-фруктозних сиропів.
Описано сучасну методику визначення показника консистенції дослідних проб за допомогою методу гравітаційної пенетрації. Наведено дані експериментальних досліджень зміни показника пенетрацї готового продукту в процесі зберігання.
На основі проведених досліджень встановлено, що внесення глюкозно-фруктозних сиропів сприяє утворенню м'якої консистенції згущеного вареного молока. Показано зв'язок оцінки консистенції згущеного вареного молока з показником пенетрацї.
Розроблені рецептури згущеного вареного молока з глюкозно-фруктозними сиропами можуть бути рекомендовані для виробництва на підприємствах молочноконсервної галузі.
В статье описано современное состояние использования натуральных сахарозаменителей, в частности глюкозно-фруктозного сиропа (ГФС) в пищевой промышленности.
Теоретически обосновано и экспериментально доказано возможность использования глюкозно-фруктозного сиропа в технологии сгущенного вареного молока. Проведены исследования качественных характеристик и определено консистенцию сгущенного вареного молока с использованием глюкозно-фруктозного сиропа.
Описано современную методику определения показателя консистенции исследуемых проб с помощью метода гравитационной пенетрации. Приведены данные экспериментальных исследований изменения показателя пенетрации готового продукта в процессе хранения.
На основе проведенных исследований установлено, что внесение глюкозно- фруктозных сиропов способствует образованию мягкой консистенции сгущенного вареного молока. Показана связь оценки консистенции сгущенного вареного молока и показателя пенетрации.
Разработаны рецептуры сгущенного вареного молока с глюкозно-фруктозного сиропа могут быть рекомендованы для производства на предприятиях молочно консервной отрасли.
The article describes the current state of the use of natural artificial sweeteners, especially glucose-fructose syrup (GFS) in the food industry.
Theoretically proved and experimentally demonstrated the possibility of using glucose-fructose syrup in the technology of concentrated caramelized milk. The research of quality characteristics was done and defined consistency of concentrated caramelized milk by using glucose-fructose syrup.
The present methods of determination of the consistency of experimental samples by the method of gravitational penetration is described. The data of experimental research of change of penetration index of the prepared product during storage are given.
On basis of the carried out studies is founded that the introduction of glucose- fructose syrup promotes the formation of soft consistency concentrated caramelized milk. The relation between the assessment of consistency of concentrated caramelized milk and the indicator of penetration is displayed.
Developed recipe of concentrated caramelized milk with glucose-fructose syrup can be recommended for the production on the enterprises of canned milk sector.
 
Date 2013-02-11T08:33:44Z
2013-02-11T08:33:44Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Гуць, B. C. Вплив глюкозно-фруктозних сиропів на консистенцію згущеного вареного молока / В. С. Гуць, Л. В. Шпачук // Наукові праці НУХТ. – 2012. – № 46. – С. 72−77.
2225-2924
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6186