Причини, джерела і обставини виробничого травматизму в м'ясній промисловості України
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Причини, джерела і обставини виробничого травматизму в м'ясній промисловості України
Причины, источники и обстоятельства производственного травматизма, в мясной промышленности Украины. Reasons, sources and circumstances of production traumatism, are in meat industry of Ukraine |
|
Creator |
Євтушенко, О. В.
Евтушенко, О. В. Evtushenko, O. Гуць, В. С. Гуць, В. С. Guts, V. |
|
Subject |
виробничий травматизм
травмуючий фактор нещасний випадок звіт формою Н-1 форма 7тнв производственный травматизм травмирующий фактор несчасный случай отчет по форме Н-1 форма 7тнв injuries traumatising factor accident report form Н-1 form 7тнв |
|
Description |
Проаналізовано стан виробничого травматизму у м'ясній промисловості України за період 2003…2009 р. Приведені результати аналізу розподілу випадків виробничого травматизму від обладнання, устаткування, машин, механізмів, транспортних засобів, експлуатація яких призвела до нещасного випадку. Виявлені найбільш поширені травмуючі фактори і професії в м'ясній промисловості України. Рассмотрены статистические данные по случаям производственного травматизма на мясоперерабатывающих предприятиях Украины за 2003…2010 гг. Приведены результаты анализа распределения случаев производственного травматизма от оборудования, машин, механизмов, транспортных средств, эксплуатации которых привела к несчастному случаю в мясной промышленности. Выявлены наиболее распространенные трамирующие факторы и професии в мясной промышленности Украины. The article deals with injuries in the meat industry of Ukraine for the period 2003...2010. The results of analysis of the distribution of occupational injuries from machinery, equipment, vehicles, machinery, operation of which caused the accident. It is set that most dangerous situations in meat industry are conditioned imperfection of protective protections of mobile elements of equipment, absence of blackout devices of occasions of stationary machines, disrepair of engine. The most widespread injuring factor in meat industry is injuring of workers by objects, turn (production equipment) around details which move, in a that number by the equipment of hand labour knives, drank. Found out ten professional groups in which the most risk of травмонебезпечних situations and types of traumas is fixed got the workers of meat industry. |
|
Date |
2013-02-12T07:45:09Z
2013-02-12T07:45:09Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Євтушенко, О. В. Причини, джерела і обставини виробничого травматизму в м'ясній промисловості України / О. В. Євтушенко, В. С. Гуць // Харчова промисловість. – 2012. – № 13. – С. 122-126.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6234 |
|
Language |
other
|
|