Запис Детальніше

Причини, джерела і обставини виробничого травматизму в м'ясній промисловості України

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Причини, джерела і обставини виробничого травматизму в м'ясній промисловості України
Причины, источники и обстоятельства производственного травматизма, в мясной промышленности Украины. Reasons, sources and circumstances of production traumatism, are in meat industry of Ukraine
 
Creator Євтушенко, О. В.
Евтушенко, О. В.
Evtushenko, O.
Гуць, В. С.
Гуць, В. С.
Guts, V.
 
Subject виробничий травматизм
травмуючий фактор
нещасний випадок
звіт формою Н-1
форма 7тнв
производственный травматизм
травмирующий фактор
несчасный случай
отчет по форме Н-1
форма 7тнв
injuries
traumatising factor
accident report form Н-1
form 7тнв
 
Description Проаналізовано стан виробничого травматизму у м'ясній промисловості України за період 2003…2009 р. Приведені результати аналізу розподілу випадків виробничого травматизму від обладнання, устаткування, машин, механізмів, транспортних засобів, експлуатація яких призвела до нещасного випадку.
Виявлені найбільш поширені травмуючі фактори і професії в м'ясній промисловості України.
Рассмотрены статистические данные по случаям производственного травматизма на мясоперерабатывающих предприятиях Украины за 2003…2010 гг. Приведены результаты анализа распределения случаев производственного травматизма от оборудования, машин, механизмов, транспортных средств, эксплуатации которых привела к несчастному случаю в мясной промышленности.
Выявлены наиболее распространенные трамирующие факторы и професии в мясной промышленности Украины.
The article deals with injuries in the meat industry of Ukraine for the period 2003...2010. The results of analysis of the distribution of occupational injuries from machinery, equipment, vehicles, machinery, operation of which caused the accident.
It is set that most dangerous situations in meat industry are conditioned imperfection of protective protections of mobile elements of equipment, absence of blackout devices of occasions of stationary machines, disrepair of engine. The most widespread injuring factor in meat industry is injuring of workers by objects, turn (production equipment) around details which move, in a that number by the equipment of hand labour knives, drank.
Found out ten professional groups in which the most risk of травмонебезпечних situations and types of traumas is fixed got the workers of meat industry.
 
Date 2013-02-12T07:45:09Z
2013-02-12T07:45:09Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Євтушенко, О. В. Причини, джерела і обставини виробничого травматизму в м'ясній промисловості України / О. В. Євтушенко, В. С. Гуць // Харчова промисловість. – 2012. – № 13. – С. 122-126.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6234
 
Language other