Запис Детальніше

Наукові основи розроблення оздоровчих продуктів на основі мінералізованої зернової сировини

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Наукові основи розроблення оздоровчих продуктів на основі мінералізованої зернової сировини
Научные основы разработки оздоровительных продуктов на основе минерализованного зернового сырья
Scientific basis of the development of health products based on mineralized material grain
 
Creator Сімахіна, Г. О.
Симахина, Г. А.
Simakhina, G.
Штанько, О. А.
Штанько, О. А.
Shtanko, O.
Островська, А. О.
Островская, А. А.
Ostrovska, A.
Миколів, Т. І.
Мыколив, Т. И.
Mykoliv, T.
 
Subject зернова сировина
мінеральні елементи
біотрансформація
біодоступність
оздоровчі продукти
зерновое сырье
минеральные элементы
биотрансформация
биодоступность
оздоровительные продукты
grain raw materials
mineral elements
biotransformation
bioavailability
wellness products
 
Description Робота присвячена з'ясуванню можливостей максимального накопичення в рослинах мінеральних сполук у процесі пророщування. Встановлено, що в процесі пророщування зерна відбувається біотрансформація мінеральних елементів живильного середовища з неорганічної форми в органічну. Висока біодоступність та мінімальна токсичність отриманих органічних форм мінеральних елементів визначають доцільність та перспективність широкого використання пророщеного таким чином зерна у складі біологічно активних добавок до їжі та спеціальних продуктів профілактичного призначення.
Работа посвящена выяснению возможностей максимального накопления в растениях минеральных соединений в процессе проращивания. Установлено, что в процессе проращивания зерна происходит биотрансформация минеральных элементов питательной среды с неорганической формы в органическую. Высокая биодоступность и минимальная токсичность полученных органических форм минеральных элементов определяют целесообразность и перспективность широкого использования пророщенного таким образом зерна в составе биологически активных добавок к пище и специальных продуктов профилактического назначения.
The work is devoted to the possibilities of maximum accumulation in plants mineral compounds during germination. Found that in the process of sprouting grain is biotransformation of mineral nutrient elements in inorganic forms in organic. High bioavailability and minimal toxicity derived organic forms of mineral elements determine the feasibility and promise widespread use sprouted grain so as part of biologically active food additives and special products prophylactic.
 
Date 2013-02-12T10:51:40Z
2013-02-12T10:51:40Z
2005
 
Type Thesis
 
Identifier Сімахіна, Г. О. Наукові основи розроблення оздоровчих продуктів на основі мінералізованої зернової сировини / Г. О. Сімахіна, О. А. Штанько, А. О. Островська, Т. І. Миколів // Нові технологи та технічні рішення в харчовій та переробній промисловості : сьогодення і перспективи : матеріали IX Міжнар. наук.-техн. конф., 17–19 жовтня 2005 р. – К. : НУХТ, 2005. – Ч. II. – C. 5.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6244
 
Language other