Запис Детальніше

Розробка високоінтенсивного масобмінного обладнання для створення маловідходних технологій. Висновки і рекомендації з проведеної роботи. Розробка високоефективних контактних пристроїв масообмінного обладнання

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка високоінтенсивного масобмінного обладнання для створення маловідходних технологій. Висновки і рекомендації з проведеної роботи. Розробка високоефективних контактних пристроїв масообмінного обладнання
 
Creator Пляцук, Леонід Дмитрович
Пляцук, Леонид Дмитриевич
Pliatsuk, Leonid Dmytrovych
Сидоренко, Сергій Вікторович
Сидоренко, Сергей Викторович
Sydorenko, Serhii Viktorovych
Лазненко, Дмитро Олексійович
Лазненко, Дмитрий Алексеевич
Laznenko, Dmytro Oleksiiovych
 
Subject масообмінне обладнання
масообменное оборудование
 
Description Об’єкт дослідження: контактний пристрій відцентрового масообмінного апарату
Мета роботи: дослідження закономірностей гідродинаміки та масопереносу в відцентровому масообмінному апараті (ВМА) з запропонованою конструкцією контактного пристрою, що забезпечує організацію взаємодії фаз в режимі багатостадійного диспергування рідини
Методи дослідження: в процесі експериментальних досліджень використовувались методи візуального спостереження та швидкісного фотографування поведінки рідини в середині контактного пристрою, визначення гідродинамічних характеристик газу методами інструментальних вимірювань, методи хімічного аналізу для одержання масообмінних показників роботи апарату. Обробка результатів експериментів, порівняння з теоретичними моделями та визначення похибок проведено за допомогою методів математичної статистики.
Експериментально отримані масообмінні характеристики відцентрового масообмінного апарату в залежності від конструктивних та режимних параметрів його роботи. Визначені рекомендовані діапазони роботи апарату та рекомендації до вибору конструкції контактного пристрою.
Результати НДР можуть бути використані при створенні відцентрових масообмінних апаратів для проведення процесів масообміну в газорідинних системах.
Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкту дослідження – розробка промислових зразків ВМА з дослідженим типом контактного пристрою.
При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/13300
 
Publisher Вид-во СумДУ
 
Date 2011-06-23T12:21:32Z
2011-06-23T12:21:32Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier Розробка високоінтенсивного масобмінного обладнання для створення маловідходних технологій. Висновки і рекомендації з проведеної роботи. Розробка високоефективних контактних пристроїв масообмінного обладнання : звіт про НДР (заключний) / Керівн. Л.Д. Пляцук. - Суми : СумДУ, 2010. - 67 с.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/13300
 
Language uk