Запис Детальніше

Дослідження вихрових грануляційних та масотеплообмінних пристроїв. Розробка нових конструкцій грануляторів

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження вихрових грануляційних та масотеплообмінних пристроїв. Розробка нових конструкцій грануляторів
 
Creator Склабінський, Всеволод Іванович
Склабинский, Всеволод Иванович
Sklabinskyi, Vsevolod Ivanovych
Ляпощенко, Олександр Олександрович
Ляпощенко, Александр Александрович
Liaposhchenko, Oleksandr Oleksandrovych
Яхненко, Сергій Михайлович
Яхненко, Сергей Михайлович
Yakhnenko, Serhii Mykhailovych
Артюхов, Артем Євгенович
Артюхов, Артем Евгеньевич
Artiukhov, Artem Yevhenovych
Смірнов, Василь Анатолійович
Смирнов, Василий Анатольевич
Smirnov, Vasyl Anatoliiovych
 
Subject хімічні технології
химические технологии
 
Description Об’єкт дослідження: течії одно- та двофазного потоків в вихрових тепломасоо-бмінних апаратах з інтенсивною гідродинамікою.
Мета роботи: створення науково обґрунтованої методики розрахунку гідроди-намічних чинників течій фаз у робочому просторі грануляційного пристрою, що має удосконалену конструкцію для забезпечення зниження висоти грануляційного при-строю, підвищення інтенсивності його функціонування.
Методи дослідження: Математичне моделювання здійснювалося на базі кла-сичних положень механіки рідини та газу і технічної гідромеханіки. Фізичний екс-перимент проведено шляхом експериментальних досліджень стендових зразків гра-нуляційного обладнання на базі використання математичного апарата планування експерименту та математичної статистики. На етапі зіставлення результатів теоре-тичних та експериментальних досліджень з результатами комп’ютерного моделю-вання застосовано системи тривимірного твердотільного моделювання КОМПАС-3D(http://www.ascon.ru/), програмний комплекс FlowVision (http://www.flowvision.ru) та COSMOS FlowWorks 2006 Pre-Release. Побудову теорети¬чних залежностей виконано диференціальними методами математичного аналізу та інтегрального обчислення.
Дослідження, спрямовані на опрацювання високоефективного апаратурного оформлення обладнання для гранулювання, визначення найбільш сприятливої кон-фігурації та конструктивного оформлення окремих елементів апарата та їх комбіна-ції, комплексне теоретичне й експериментальне вивчення гідродинаміки потоків, повинні вирішувати проблему, яка стоїть перед хімічною промисловістю України на сучасному етапі.
В ході роботи було досягнуто мету дослідження, результати НДР впроваджено в технологію одержання гранульованих продуктів безбаштовим методом.
При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/13531
 
Publisher Вид-во СумДУ
 
Date 2011-06-30T11:53:27Z
2011-06-30T11:53:27Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier Дослідження вихрових грануляційних та масотеплообмінних пристроїв. Розробка нових конструкцій грануляторів : звіт про НДР (заключний) / Керівн. В.І. Склабінський. - Суми : СумДУ, 2009. - 71 с.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/13531
 
Language uk