Утилізація відходів харчової промисловості біотехнологічними методами
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Утилізація відходів харчової промисловості біотехнологічними методами
Утилизация отходов пищевой промышленности биотехнологическими методами Utilization of wastes of food industry by biotechnological methods |
|
Creator |
Антонюк, М. М.
Антонюк, М. Н. Antonyuk, M. M. Кіяшко, С. О. Кияшко, С. А. Kiyashko, S. |
|
Subject |
відходи
біотехнологічні методи мікроорганізми навколишнє середовище утилізація молочна сироватка отходы биотехнологические методы микроорганизмы окружающая среда утилизация молочная сыворотка wastes biotechnological methods microorganisms environment utilization lactoserum |
|
Description |
Накопичення відходів промислового виробництва, зокрема харчової галузі, є глобальною проблемою на сьогодні. Альтернативою використання фізико-хімічних методів очищення навколишнього середовища може бути застосування біотехнологічних методів. Технології одержання амінокислот, ферментів, антибіотиків, органічних кислот базуються на використанні органічних відходів як дешевих субстратів для мікроорганізмів-продуцентів. Застосування біотехнологічних методів також дозволяє компенсувати нестачу білку в харчуванні людей і сільськогосподарських тварин, досягти підвищення номінальної вартості відходів (наприклад, молочної сироватки), а також значно знизити відсоток забруднень в навколишньому середовищі. Накопление отходов промышленного производства, в частности пищевой отрасли, является глобальной проблемой на сегодня. Альтернативой использования физико-химических методов очистки окружающей среды может быть применение биотехнологических методов. Технологии получения аминокислот, ферментов, антибиотиков, органических кислот базируются на использовании органических отходов как дешевых субстратов для микроорганизмов-продуцентов. Применение биотехнологических методов также позволяет компенсировать недостачу белка в питании человека и сельскохозяйственных животных, достичь повышения номинальной стоимости отходов (например, молочной сыворотки), а также существенно снизить процент загрязнения в окружающей среде. An accumulation of wastes of industrial production, in particular to food industry, is a global problem for today. The alternative of the use of physical and chemical methods of cleaning of environment, can be application of biotechnological methods. Technology of receipt of amino acid, enzymes, antibiotics, organic acids are based on utilization of organic wastes as cheap substratums for microorganisms-producents. Application o f biotechnological methods also allows to compensate the shortage of albumen in the feed of man and agricultural zoons, to attain the appreciation of par value o f wastes (for example, lactoserum), and also substantially to reduce the percent of contamination in an environment.
|
|
Date |
2013-02-13T12:04:31Z
2013-02-13T12:04:31Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Антонюк, М. М. Утилізація відходів харчової промисловості біотехнологічними методами / М. М. Антонюк, С. О. Кіяшко // Економіка. Екологія. Управління. Збірник наукових праць. – 2012. – №1. – С. 265-269.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6270 |
|
Language |
other
|
|