Запис Детальніше

Збагачення пшеничного хліба мікронутрієнтами

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Збагачення пшеничного хліба мікронутрієнтами
Обогащение пшеничного хлеба микронутриентами
Enrichment of wheat bread micronutrients
 
Creator Антонюк, М. М.
Антонюк, М. Н.
Antonyuk, M. M.
Арсеньєва, Л. Ю.
Арсеньева, Л. Ю.
Arsenieva, L.
Доценко, В. Ф.
Доценко, В. Ф.
Dotsenko, V.
Герасименко, Л. О.
Герасименко, Л. A.
Gerasymenko, L.
 
Subject мікронутрієнти
збагачувальна композиція
хлібопекарське виробництво
микронутриенты
обогатительная композиция
хлебопекарное производство
мicronutrients
composition enrichment
bread production
 
Description На основі вимог гігієни харчування до збагачення хімічного складу харчових продуктів, комплексного дослідження впливу мінеральних і органічних носіїв кальцію, заліза, йоду, селену й фолієвої кислоти на технологічний процес і якість хліба та встановлення втрат мікронутрієнтів під час випікання готової продукції розроблено мінерально-вітамінну композицію для збагачення хлібобулочних виробів з пшеничного борошна. Використання збагачувальної композиції у хлібопекарському виробництві дасть можливість збільшити щоденне вживання кальцію, заліза, йоду, селену та фолієвої кислоти на 49,8...56,1 %.
На основании требований гигиены питания к обогащению химического состава пищевых продуктов, комплексного исследования влияния минеральных и органических носителей кальция, железа, йода, селена и фолиевой кислоты на технологический процесс и качество хлеба и установление потерь микронутриентов во время выпекания готовой продукции разработано минерально-витаминную композицию для обогащения хлебобулочных изделий с пшеничной муки. Использование обогатительной композиции в хлебопекарном производстве даст возможность увеличить ежедневное употребление кальция, железа, йода, селена и фолиевой кислоты на 49,8...56,1 %.
Based on the requirements of food hygiene to the enrichment of the chemical composition of food products, a comprehensive study of the effect of mineral and organic carriers of calcium, iron, iodine, selenium and folic acid on the production process and the quality of the bread and the loss of the micronutrients during baking finished products developed mineral and vitamin composition enrichment of bread with wheat flour. Using the processing composition in bread production would increase the daily intake of calcium, iron, iodine, selenium and folic acid by 49.8 ... 56.1%.
 
Date 2013-02-13T11:45:26Z
2013-02-13T11:45:26Z
2003
 
Type Article
 
Identifier Антонюк, М. М. Збагачення пшеничного хліба мікронутрієнтами/ М. М. Антонюк, Л. Ю. Арсеньєва, В. Ф. Доценко, Л. О. Герасименко // Наукові праці НУХТ. – 2003. – №14. – С. 51-53.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6269
 
Language uk_UK