Збагачення ацидофільного морозива харчовим волокном Fibregum
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Збагачення ацидофільного морозива харчовим волокном Fibregum
Обогащение ацидофильного мороженого пищевым волокном Fibregum Enrichment acidophilus cream dietary fiber Fibregum |
|
Creator |
Антонюк, М. М.
Антонюк, М. Н. Antonyuk, M. Поліщук, Г. Є. Полищук, Г. Е. Polischuk, G. E. Згурський, А. В. Згурский, А. В. Zgurskiy, A. |
|
Subject |
Морозиво
мікроорганізми Fibregum мороженое микроорганизмы Fibregum ice cream microorganisms Fibregum |
|
Description |
З огляду на зростаючу популярність молочних продуктів, що містять живі мікроорганізми та необхідні для їх нормального розвитку поживні елементи у вигляді харчових волокон, особливий інтерес представляють дослідження, спрямовані на створення умов для збереження активних одиниць мікрофлори закваски після фризерування та загартування морозива. Нині в Україні немає технології виробництва морозива з пробіотичними властивостями, оскільки вона має певні особливості - мінусові температури виготовлення та зберігання. Розроблено технологію виготовлення морозива з симбіотичними властивостями, визначено оптимальну дозу внесення харчового волокна Fibregum та доведено можливість його використання як технологічної добавки з метою удосконалення технології виготовлення ацидофільного морозива. С точки зрения увеличивающейся популярности молочных продуктов, что содержат живые микроорганизмы и необходимость для их нормального развития питательные элементы в виде пищевых волокон, особенный интерес представляют исследования, направленные на обеспечения условий для сохранения активных единиц микрофлоры закваски после фризерования и закаливания мороженого. Сейчас в Украине нет технологий производства мороженого с пробиотическими свойствами, поскольку она имеет определенные особенности – минусовые температуры производства и хранения. Разработано технологию производства мороженого с симбиотическими свойствами, определено оптимальную дозу внесения пищевого волокна Fibregum и доказана возможность его использования как технологической добавки с целью усовершенствования технологии приготовления ацидофильного мороженого. From the point of view of the increasing popularity of dairy products that contain live bacteria and required for the normal development of the nutrients in the form of fiber, of special interest are studies to ensure conditions for maintaining active units starter microflora after freezing and hardening of ice cream. Now in Ukraine there is no production technology of ice cream with probiotic properties because it has certain characteristics - freezing temperatures manufacture and storage. Technology of production of ice cream with symbiotic properties, determine the optimal dose of dietary fiber make Fibregum and proved the feasibility of its use as a processing aid to improve the technology of preparation of acidophilus ice cream. |
|
Date |
2013-02-13T12:19:16Z
2013-02-13T12:19:16Z 2007 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Антонюк, М. М. Збагачення ацидофільного морозива харчовим волокном Fibregum / М. М. Антонюк, Г. Є. Поліщук, А. В. Згурський // Молочна промисловість. – 2007. – №6. – С. 43-46.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6272 |
|
Language |
other
|
|