Запис Детальніше

Вивчення ступеню метаболізації селену насінням сільськогосподарських культур

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вивчення ступеню метаболізації селену насінням сільськогосподарських культур
Изучение степени метаболизации селена семенами сельскохозяйственных культур
Examining the extent to metabolize selenium seed crops
 
Creator Антонюк, М. М.
Антонюк, М. Н.
Antonyuk, M.
Бондар, Н. П.
Бондар, Н. П.
Bondar, N.
Арсеньєва, Л. Ю.
Арсеньева, Л. Ю.
Arsenieva, L.
Хіврич, Б. І.
Хиврич, Б. И.
Hivrich, B.
 
Subject селен
солод
носій
збагачувач
селен
солод
носитель
обогатитель
selenium
enricher
malt
carrier
 
Description На основі проведених досліджень можна припустити, що селен у солоді міститься в органічно зв’язаній з білками формі, тобто у складі сірковмісних амінокислот, що свідчить про трансформацію мікроелемента в процесі пророщування насіння. Розроблений селеновмісний солод сої може бути перспективним біологічно ефективним носієм селену для включення його як збагачувача до складу харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення.
На основании проведенных исследований можно допустить, что селен в солоде содержится в органически связанной с белками форме, то есть в составе серосодержащих аминокислот, что свидетельствует про трансформацию микроэлемента в процессе проращивания семян. Разработанный селеносодержащий солод сои может быть перспективным биологически эффективным носителем селена для включения его как обогатителя в состав пищевых продуктов оздоровительного и профилактического назначения.
Based on this study it can be assumed that the selenium in malt contained in organically bound to proteins form, that is composed of sulfur-containing amino acids, which shows the transformation of trace elements in the process of germination. Designed selenium soybean malt may be a promising biologically effective carrier of selenium to enable it as a enricher of the food health and preventive purposes.
 
Date 2013-02-13T12:25:30Z
2013-02-13T12:25:30Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Антонюк, М. М. Вивчення ступеню метаболізації селену насінням сільськогосподарських культур / М. М. Антонюк, Н. П. Бондар, Л. Ю. Арсеньєва, Б. І. Хіврич // Хранение и переработка зерна. – 2008. – №10. – С. 40-45.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6273
 
Language other