Запис Детальніше

Йодирование хлеба – один из путей решения проблемы йоддефицита

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Йодирование хлеба – один из путей решения проблемы йоддефицита
Йодування хліба – один із шляхів вирішення проблеми йоддефіциту
Iodization of bread - one of the solutions to the problem of iodine deficiency
 
Creator Антонюк, М. М.
Антонюк, М. Н.
Antonyuk, M. M.
Арсеньєва, Л. Ю.
Арсеньева, Л. Ю.
Arsenieva, L.
Герасименко, Л. О.
Герасименко, Л. A.
Gerasymenko, L.
 
Subject дефіцит
йодказеїн
йодування
мінерально-вітамінна композиція
хліб
дефицит
йодказеин
йодирование
минерально-витаминная композиция
хлеб
deficiency
Iodcasein
iodization
mix mineral and vitamin composition
bread
 
Description Одним из способов решения проблемы йодного дефицита является обогащение йодом хлеба и булочных изделий. Хлеб является традиционно доступным продуктом питания, потребляемым ежедневно, повсеместно и не позднее 1-2 суток после покупки. В условиях расширения спектра продуктов, которые содержат йод и могут быть использованы как сырье хлебопекарного производства, успех йодирования хлеба в значительной мере определяется правильным выбором источника йода. Самым перспективным носителем йода для объектов хлебопекарного производства признан Йодказеин. Йодказеин включен в состав разработанной нами минерально-витаминной композиции для обогащения широкого спектра хлебобулочных изделий, содержащей также соли железа и кальция, фолиевую кислоту и селен в виде солода сои, обогащенного селеном на стадии проращивания. Использование этой композиции позволяет повысить уровень покрытия суточной потребности в указанных микронутриентах за счет потребления 277 — 300 г хлеба до 25-30 %.
Одним із способів вирішення проблеми йодного дефіциту є збагачення йодом хліба і булочних виробів. Хліб є традиційно доступним продуктом харчування, який споживається щоденно, повсюдно і не пізніше 1-2 діб після покупки. В умовах розширення спектру продуктів, які містять йод і можуть бути використані як сировина хлібопекарського виробництва, успіх йодування хліба в значній мірі визначається правильним вибором джерела йоду. Самим перспективним носієм йоду для об’єктів хлібопекарського виробництва визнано Йодказеїн. Йодказеїн включено до складу розробленої нами мінерально-вітамінної композиції для збагачення широкого спектру хлібобулочних виробів, що містить також солі заліза і кальцію, фолієву кислоту і селен у вигляді солоду сої, збагаченого селеном на стадії пророщування. Використання цієї композиції дозволяє підвищити рівень покриття добової потреби в зазначених мікронутрієнтах за рахунок споживання 277 — 300 г хліба до 25-30 %.
One way of solving the problem of iodine deficiency is iodine fortification of bread and bakery products. Bread is traditionally affordable food consumed every day, everywhere, and no later than 1-2 days after purchase. In the context of a larger range of products that contain iodine and can be used as raw baking, bread iodization success is largely determined by the best source of iodine. The most promising vehicle for iodine objects baking Iodcasein recognized. Iodcasein included in the developed mix mineral and vitamin composition to enrich a wide range of bakery products containing salts of iron and calcium, folic acid and selenium in the form of malt soy-enriched selenium stage of germination. The use of this composition can increase the level of cover daily requirement of micronutrients due to consumption of 277 - 300 g of bread up to 25-30%.
 
Date 2013-02-14T09:12:33Z
2013-02-14T09:12:33Z
2003
 
Type Article
 
Identifier Антонюк, М. М. Йодирование хлеба – один из путей решения проблемы йоддефицита / М. Н. Антонюк, Л. Ю. Арсеньєва, Л. A. Герасименко // Экономический вестник фармации. – 2003. – №1. – С. 16-20.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6285
 
Language other