Запис Детальніше

Вибір режиму культивування хлібопекарських дріжджів на селеновмісному живильному середовищі

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вибір режиму культивування хлібопекарських дріжджів на селеновмісному живильному середовищі
Выбор режима культивирования хлебопекарных дрожжей на селенсодержащей питательной среде
Selecting the cultivation of baker's yeast on medium containing selenium
 
Creator Антонюк, М. М.
Антонюк, М. Н.
Antonyuk, M. M.
Стабнікова, О. В.
Стабникова, Е. В.
Stabnikova, O.
Устинов, Ю. В.
Устинов, Ю. В.
Ustinov, Yu.
Ларіонова, І. В.
Ларионова, И. В.
Larionova, I.
Ткаченко, І. В.
Ткаченко, И. В.
Tkachenko, I.
 
Subject селен
розчин
дріжджі Saccharomyces cerevisiae
селен
раствор
дрожжи Saccharomyces cerevisiae
selenium
solution
yeast Saccharomyces cerevisiae
 
Description Проведено досліди, спрямовані на вибір оптимального режиму внесення джерела селену (у вигляді селеніту або гідроселеніту) в живильне середовище в процесі вирощування хлібопекарських дріжджів, що забезпечував би отримання продукту високої якості. Показано недоцільність порційного внесення джерела селену в живильне середовище при
виробництві селенозбагачених дріжджів. Рекомендовано застосування одноразового внесення селеновмісного розчину на початку культивування.
Проведены исследования, направленные на выбор оптимального режима внесения источника селена (в виде селенита или гидроселенита) в питательную среду в процесс се выращивания хлебопекарных дрожжей, что обеспечивало бы получение продукта високого качества. Показано нецелесообразность порционного внесения источника селена в питательную среду при производстве селенообогащенных дрожжей. Рекомендовано одноразовое внесение селеносодержащего раствора вначале культивирования.
The aim of present research was the study the influence of the periodic addition selenium to the medium on the yeast quality. The quality of yeast cultivated with the portion addition of selenium changed for the worse comparing with the control. The most optimal variant was the addition the solution of NaHSe03 one time at the beginning of the cultivation.
 
Date 2013-02-14T11:12:21Z
2013-02-14T11:12:21Z
2004
 
Type Article
 
Identifier Антонюк, М. М. Вибір режиму культивування хлібопекарських дріжджів на селеновмісному живильному середовищі / О. В. Стабнікова, Ю. В. Устинов, І. В. Ларіонова, М. М. Антонюк, І. В. Ткаченко // Наукові праці НУХТ. – 2004. – № 15. – С. 12-14.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6301
 
Language uk_UK