Запис Детальніше

Удосконалення технології січених напівфабрикатів для профілактики йодо- та селенодефіциту

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення технології січених напівфабрикатів для профілактики йодо- та селенодефіциту
Усовершенствование технологи рублених полуфабрикатов для профілактики йодо- и селенодефицита
Improving the technology for semi minced prophylaxis of iodine and selenodeficits
 
Creator Антонюк, М. М.
Антонюк, М. Н.
Antonyuk, M.
Крижова (Венглюк), Ю. П.
Крыжова (Венглюк), Ю. П.
Kryzhova (Vengliyk), Yu.
Галенко, О. О.
Галенко, А. О.
Galenko, O.
Корзун, В. Н.
Корзун, В. Н.
Korzun, V.
 
Subject водорості
цистозіра
фукус
тюфтельки
йод
селен
водоросли
цистозира
фукус
тюфтельки
йод
селен
algae
cystoseira
fucus
meatballs
iodine
selenium
 
Description Розроблено рецептури січених напівфабрикатів, зокрема котлет та тюфтельок, збагачених йодом та селеном, за рахунок додавання водоростей цистозіри чорноморської та фукусу. Визначено спосіб підготовки водоростей та умови їх внесення у фарш. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, технологічні та мікробіологічні показники розроблених напівфабрикатів, втрати йоду при термічній обробці — смаженні та приготуванні котлет на пару, тушкуванні тюфтельок у соусі, втрати селену при термічній обробці — приготуванні котлет на пару та тушкуванні тюфтельок у соусі.
Разработано рецептуры рубленых полуфабрикатов, в частности котлет и тюфтелек, обогащенных йодом и селеном, за счет добавления водорослей цистозиры черноморской и фукуса. Определено способ подготовки водорослей и условия их внесения в фарш. Исследовано органолептические, физико-химические, технологические и микробиологические показатели разработанных полуфабрикатов, потери йода при термической обработке – жарке и приготовлении котлет на пару, тушении тюфтелек в соусе, потери селена при термической обработке – приготовлении котлет на пару и тушении тефтелек в соусе.
Created recipe chopped semi, particularly burgers and tyuftelek enriched with iodine and selenium, with the addition of the algae Cystoseira and Fucus. Identify the methods of preparation of algae and conditions of making the stuffing. Studied organoleptic, physical, chemical, technological and microbiological indicators developed semi-iodine losses during thermal processing - roasting and cooking meatballs steamed, braised in sauce meatballs, selenium loss during heat treatment - preparation for a couple of chops and putting meatballs in sauce.
 
Date 2013-02-14T10:04:54Z
2013-02-14T10:04:54Z
2010
 
Type Article
 
Identifier Удосконалення технології січених напівфабрикатів для профілактики йодо- та селенодефіциту / Ю. П. Крижова, М. М. Антонюк, О. О. Галенко, В. Н. Корзун // Мясной бизнес. – 2010. – № 1. – С. 30-37.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6294
 
Language uk_UK