Запис Детальніше

Технологічні особливості використання ламінарії при виготовленні фрикадельок

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Технологічні особливості використання ламінарії при виготовленні фрикадельок
Технологические особенности использования ламинарии при изготовлении фрикаделек
Technological features of kelp in the manufacture of meatballs
 
Creator Антонюк, М. М.
Антонюк, М. Н.
Antonyuk, M.
Крижова (Венглюк), Ю. П.
Крыжова (Венглюк), Ю. П.
Kryzhova (Vengliyk), Yu.
Захарчук, С. В.
Захарчук, С. В.
Zaharchuk, S.
 
Subject фрикадельки
ламінарія
рецептура
йод
селен
фрикадельки
ламинария
рецептура
йод
селен
meatballs
laminaria
meet-formula
iodine
selenium
 
Description Головною задачею включення до рецептури фрикадельок морської водорості ламінарії було підвищення вмісту в продукті органічного йоду та селену. Як показали проведені дослідження, вміст даних мікроелементів у продукті значно збільшився: в готовій до вживання фрикадельці вміст йоду становить 172 мкг (для м’ясних) і 208 мкг (для рибних) при добовій потребі людини в 150-300 мкг. Фрикадельки з ламінарією є повноцінним харчовим продуктом і можуть використовуватись для профілактики йодо- та селенодефіциту. Їх виробництво не потребує спеціальних умов та додаткових витрат і можливе в звичайних промислових умовах виготовлення напівфабрикатів.
Главной задачей включения в рецептуру фрикаделек морской водоросли ламинарии было повышение содержания в продукте органического йода и селена. Как показали проведенные исследования, содержание данных микроэлементов в продукте значительно увеличился: в готовой к употреблению фрикадельке содержание йода составляет 172 мкг (для мясных) і 208 мкг (для рыбных) при суточной потребности человека в 150-300 мкг. Фрикадельки с ламинарией являются полноценным пищевым продуктом и могут использоваться для профилактики йодо- и селенодефицита. Их производство не требует специальных условий и дополнительных потерь и возможно в обычных промышленных условиях приготовления полуфабрикатов.
The main objective of inclusion in the recipe meatballs seaweed kelp was to improve the content of the product of organic iodine and selenium. As shown by the study, the data content of trace elements in the product increased significantly in the ready-to-eat meatballs iodine is 172 micrograms (for meat) end 208 mg (for fish), with the daily needs of people in the 150-300 mg. Meatballs with laminaria are valuable food product and can be used for the prevention of iodine and seleniumdeficits. Their production does not require special conditions and additional losses and may in normal industrial environments making semis.
 
Date 2013-02-14T09:39:36Z
2013-02-14T09:39:36Z
2010
 
Type Article
 
Identifier Антонюк, М. М. Технологічні особливості використання ламінарії при виготовленні фрикадельок / Ю. П. Крижова, М. М. Антонюк, С. В. Захарчук // Мясной бизнес. – 2010. – №8. – С. 70-72.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6292
 
Language other