Запис Детальніше

Профілактика виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Профілактика виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості
Профилактика производственного травматизма на предприятиях пищевой промышленности
Рrophylaxis of production traumatism is on the enterprises of food retail industry
 
Creator Євтушенко, О. В.
Евтушенко, О. В.
Evtushenko, O.
Водяник, А. О.
Водяник, А. Е.
Vodyanik, A.
 
Subject виробничий травматизм
нещасний випадок
причини травматизму
види подій
заходи з охорони праці
робоче місце
производственный травматизм
несчастный случай
причины травматизма
виды событий
мероприятия по охране труда
рабочее место
production traumatism
accident, reasons of traumatism
types of events
measures on a labour protection
workplace
 
Description Проаналізовано стан виробничого травматизму у харчовій промисловості України за період 2003…2009 р. Подано результати дослідження динаміки виробничого травматизму. Розраховані показники частоти та важкості травматизму. Проведено розподіл нещасних випадків за основними причинами та видами подій.
Вдосконалена методика оцінки стану охорони праці на робочому місці, яка базується на алгоритмі зміни пріоритету заходів щодо охорони праці на робочому місці, які передбачені до виконання системою стандартів, інструкцій, регламентів, пам'яток, що дозволяє надати системі контролю характер гри і індивідуально підійти до кожної групи фахівців. Встановлений показник контролю знань з охороні праці на робочому місці, виражений відповідним коефіцієнтом КОПМ, який дозволяє визначити рівень знань з охорони праці безпосередньо орієнтованих на професію робітників різних технологічних рівнів, а також дає можливість перевірити і оцінити умови праці, робітників в період їх трудової діяльності.
Проанализировано состояние производственного травматизма в пищевой промышленности Украины за период в 2003…2009 г. Поданы результаты исследования динамики производственного травматизма. Рассчитаны показатели частоты и тяжести травматизма. Проведено распределение несчастных случаев за основными причинами и видами событий.
Усовершенствована методика оценки состояния охраны труда на рабочем месте, которая базируется на алгоритме изменения приоритета мероприятий по охране труды на рабочем месте, которые предусмотрены к выполнению системой стандартов, инструкций, регламентов, памяток, что позволяет предоставить системе контроля характер игры и индивидуально подойти к каждой группе специалистов. Установлен показатель контроля знаний по охране труда на рабочем месте, выраженный соответствующим коэффициентом КОТМ, который позволяет определить уровень знаний по охране труда непосредственно ориентированных на профессию рабочих разных технологических уровней, а также дает возможность проверить и оценить условия труда, рабочих в период их трудовой деятельности.
The article deals with сonsisting of production traumatism is analysed of food retail industry of Ukraine for period in 2003…2009. The results of research of dynamics of production traumatism are given. The indexes of frequency and weight of traumatism are expected. Distributing of accidents is conducted after principal reasons and types of events.
The method of estimation of the state of labour protection is improved in the workplace, which is based on the algorithm of change of priority of measures on a guard labours in the workplace, which are foreseen to implementation of standards the system, instructions, regulations, reminders, that allows to give the checking system character of game and individually to walk up to every group of specialists. The index of control of knowledges is set on a labour protection in the workplace, expressed the proper coefficient of KOTM, which allows to define the level of knowledges on a labour protection directly oriented to the profession of workings different technological levels, and also enables to check and estimate the terms of labour, workers, in the period of their labour activity.
 
Date 2013-02-14T11:00:42Z
2013-02-14T11:00:42Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Євтушенко, О. В. Профілактика виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості / О. В. Євтушенко, А. О. Водяник // Проблеми охорони праці, промислової та цивільної безпеки : сьома науково-методична конференція, Київ НТУУ "КПІ", 13-14 листопада 2012. – С. 15-18.
978-966-699-670-4
978-966-699-689-6
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6296
 
Language uk_UK