Технологія виробництва котлет збагачених йодом і селеном
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Технологія виробництва котлет збагачених йодом і селеном
Технология производства котлет обогащенных йодом и селеном Production method of iodine and selenium enriched cutlets |
|
Creator |
Антонюк, М. М.
Антонюк, М. Н. Antonyuk, M. Крижова (Венглюк), Ю. П. Крыжова (Венглюк), Ю. П. Kryzhova (Vengliyk), Yu. Самойленко, Л. В. Самойленко, Л. В. Samoilenko, L. Корзун, В. Н. Корзун, В. Н. Korzun, V. |
|
Subject |
морські водорості
йод селен котлета морские водорости йод селен котлета marine algae iodine selenium cutlet |
|
Description |
На основі комплексних досліджень розроблено чотири рецептури січених напівфабрикатів, зокрема котлет, для профілактики дефіциту йоду та селену з використанням морських водоростей цистозіри чорноморської та фукусу; встановлено, що втрати йоду в котлетах при термічній обробці –смаженні становлять від 20% до 39%, а при термічній обробці — приготуванні на пару — від 13,5% до 21,8%. Втрати селену при приготуванні на пару становлять від 25,5% до 27,3%. На основе комплексных исследований разработаны четыре рецептуры сеченых полуфабрикатов, в частности котлет, для профилактики дефицита йода и селена с использованием морских водорослей цистозиры черноморской и фукуса; установлено, что потери йода в котлетах при термической обработке-жарке составляют от 20% до 39%, а при термической обработке - приготовлении на пару - от 13,5% до 21,8%. Потери селена при приготовлении на пару составляют от 25,5% до 27,3%. Based on comprehensive research developed four recipes semis, including meatballs, for the prevention of iodine deficiency and selenium algae Cystoseira Black Sea and fucus, found that the loss of iodine in cutlets during thermal processing, frying range from 20% to 39%, and during heat treatment - steaming - from 13,5% to 21,8%. Loss of selenium in steaming up from 25,5% to 27,3%. |
|
Date |
2013-02-19T09:07:46Z
2013-02-19T09:07:46Z 2008 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Антонюк, М. М. Технологія виробництва котлет збагачених йодом і селеном / Ю. П. Крижова, М. М. Антонюк, Л. В. Самойленко, В. Н. Корзун // Продукты и ингредиенты. – 2008. – № 11. – С.41-42.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6410 |
|
Language |
uk_UK
|
|