Запис Детальніше

Технологія виробництва котлет збагачених йодом і селеном

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Технологія виробництва котлет збагачених йодом і селеном
Технология производства котлет обогащенных йодом и селеном
Production method of iodine and selenium enriched cutlets
 
Creator Антонюк, М. М.
Антонюк, М. Н.
Antonyuk, M.
Крижова (Венглюк), Ю. П.
Крыжова (Венглюк), Ю. П.
Kryzhova (Vengliyk), Yu.
Самойленко, Л. В.
Самойленко, Л. В.
Samoilenko, L.
Корзун, В. Н.
Корзун, В. Н.
Korzun, V.
 
Subject морські водорості
йод
селен
котлета
морские водорости
йод
селен
котлета
marine algae
iodine
selenium
cutlet
 
Description На основі комплексних досліджень розроблено чотири рецептури січених напівфабрикатів, зокрема котлет, для профілактики дефіциту йоду та селену з використанням морських водоростей цистозіри чорноморської та фукусу; встановлено, що втрати йоду в котлетах при термічній обробці –смаженні становлять від 20% до 39%, а при термічній обробці — приготуванні на пару — від 13,5% до 21,8%. Втрати селену при приготуванні на пару становлять від 25,5% до 27,3%.
На основе комплексных исследований разработаны четыре рецептуры сеченых полуфабрикатов, в частности котлет, для профилактики дефицита йода и селена с использованием морских водорослей цистозиры черноморской и фукуса; установлено, что потери йода в котлетах при термической обработке-жарке составляют от 20% до 39%, а при термической обработке - приготовлении на пару - от 13,5% до 21,8%. Потери селена при приготовлении на пару составляют от 25,5% до 27,3%.
Based on comprehensive research developed four recipes semis, including meatballs, for the prevention of iodine deficiency and selenium algae Cystoseira Black Sea and fucus, found that the loss of iodine in cutlets during thermal processing, frying range from 20% to 39%, and during heat treatment - steaming - from 13,5% to 21,8%. Loss of selenium in steaming up from 25,5% to 27,3%.
 
Date 2013-02-19T09:07:46Z
2013-02-19T09:07:46Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Антонюк, М. М. Технологія виробництва котлет збагачених йодом і селеном / Ю. П. Крижова, М. М. Антонюк, Л. В. Самойленко, В. Н. Корзун // Продукты и ингредиенты. – 2008. – № 11. – С.41-42.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6410
 
Language uk_UK