Запис Детальніше

Дослідження якості сушених капусти та кабачків під час зберігання

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження якості сушених капусти та кабачків під час зберігання
Исследование качества сушеных капусты и кабачков при хранении
Research of quality dried cabbage and vegetable marrows at storage
 
Creator Євлаш, В. В.
Евлаш, В. В.
Yevlash, V.
Нєміріч, О. В.
Немирич, А. В.
Niemirich, O.
Гавриш, А. В.
Гавриш, А. В.
Havrysh, A.
Тарасенко, Т. А.
Тарасенко, Т. А.
Tarasenko, T.
 
Subject сушена капуста
сушені кабачки
властивості
зберігання
сушеная капуста
сушеные кабачки
свойства
хранение
dried cabbage
dried vegetable marrows
properties
storage
 
Description У статті досліджено органолептичні властивості, сорбційні характеристики та мікробіологічні показники безпечності сушених капусти та кабачків під час зберігання. Обумовлено режими зберігання сушених овочів в різному пакуванні. В статье исследованы органолептические свойства, сорбционные характеристики и микробиологические показатели безопасности сушеных капусты и кабачков при хранении. Обусловлены режимы хранения сушеных овощей в разной упаковке. The article examines the quality of dried squash and cabbage during storage in different types of packaging. As a result of determining the sensor properties of dried cabbage and squash as in not broken state, and in the form of powders found that after 6 months storage in plastic packaging dried slaw and sliced zucchini slices or chips lose their inherent smell and taste. Research sorption characteristics showed that the powder from cabbage to retain humidity 65 ... 72%. Found that powder with zucchini detects ability to absorb moisture less than powder from cabbage, because of various biological natures, and as a result, the chemical composition of the resulting product. Defined microbiological quality powders with cabbage and zucchini after 6 months storage in plastic packaging and 12 months. Dried vegetable as raw materials after storage in plastic packaging for 6 months and vacuum packaging within 12 months for microbiological quality does not exceed norms regulated drainage regulations to this group of products.
 
Date 2013-02-22T07:59:36Z
2013-02-22T07:59:36Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Євлаш, В. В. Дослідження якості сушених капусти та кабачків під час зберігання / В. В. Євлаш, О. В. Нєміріч, А. В. Гавриш, Т. А. Тарасенко // Наукові праці НУХТ. - 2012. – № 46. – С. 55-59.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6489
 
Language uk_UK