Фосфолипидные жировые продукты функционального назначения
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Фосфолипидные жировые продукты функционального назначения
Фосфоліпідні жирові продукти функціонального призначення Phospholipids fatty foods of the functional setting |
|
Creator |
Шеманская, Е. И.
Шеманська, Є. І. Shemanska, Y. Осейко, Н. И. Осейко, М. І. Oseyko, M. |
|
Subject |
функциональные жировые продукты
фосфолипиды эссенциальные омега-3 кислоты биологическая ценность жирнокислотный состав льняное масло окислительная стабильность. функціональні жирові продукти фосфоліпіди есенціальні жирні кислоти біологічна цінність жирнокислотний склад лляна олія окиснювальна стабільність functional fatty products phospholipids essential fatty acids biological value fat-and-oil composition flaxseed oil oxidative stability |
|
Description |
Определена теоретическая и практическая основа для создания новой группы фосфолипидных жировых продуктов функционального назначения, которые гарантируют рациональное соотношение омега-3 и омега-6 кислот с учетом норм их потребления. Обосновано использование растительных масел в качестве источников эссенциальной α-линоленовой кислоты и биологически активных веществ. Полученные инновационные фосфолипидные продукты с соотношением омега-3/омега-6 жирных кислот 1:0,9 – 1:3,5 относятся к функциональным продуктам с широким спектром технологических свойств.Визначено теоретичне і практичне підґрунтя для створення нової групи фосфоліпідних жирових продуктів функціонального призначення, які гарантують раціональне співвідношення омега-3 та омега-6 кислот з врахуванням рекомендацій їх споживання. Обґрунтовано застосування рослинних олій як джерела есенціальної α- ліноленової кислоти та біологічно активних речовин. Отримані інноваційні фосфоліпідні продукти зі співвідношенням омега-3/омега-6 жирних кислот 1:0,9-1:3,5 належать до функціональних продуктів із широким спектром технологічних властивостей.Theoretic and practical basis for the formation of the new group of phospholipid fatty products of functional purpose which guarantee the proper correlation of omega-3 and omega-6 fatty acids including recommendations of use has been identified. The use of particular vegetable oils as the sources of essential α-linolenic acid and vitamins in food and oil-and-fat products has been validated. The innovative phospholipid products obtained with correlation of omega-3 and omega-6 fatty acids 1:0,9 – 1:3,5 belong to functional products with the wide range of handling abilities.
|
|
Date |
2013-02-28T08:58:05Z
2013-02-28T08:58:05Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Шеманская, Е. И. Фосфолипидные жировые продукты функционального назначения / Е. И. Шеманская, Н. И. Осейко // Харчова наука і технологія. – Одеса, 2012. - № 1 (18) – С. 28-31.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6622 |
|
Language |
other
|
|