Запис Детальніше

Удосконалення технології пива з використанням фізико-хімічних методів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення технології пива з використанням фізико-хімічних методів
Усовершенствование технологии пива при использовании физико-химических методов
The improvement of beer technology by using the physical and chemical methods
 
Creator Літвинчук (Воронцова), С. І.
Литвинчук (Воронцова), С. И.
Litvynchuk (Vorontsova), S.
 
Subject Хміль
метод спектроскопії в ближній інфрачервоній області
масова частка вологи
масова частка α-кислот
екстрагування
ультразвукове оброблення
кавітація
Хмель
метод спектроскопии в ближний инфракрасной области
массовое содержание влаги
массовое содержание α-кислот
экстрагирование
ультразвуковая обработка
кавитация
Нop
method of spectroscopy in near infrared area
mass consist of humidity
mass consist of α-acids
extraction
ultrasound processing
cavitation
 
Description В роботі розроблений експрес-метод комплексної оцінки якісних показників хмелю (вологості та α-кислот) за допомогою ближньої інфрачервоної спектроскопії. Метод ґрунтується на спрощенні та прискоренні аналізу без використання хімічних реактивів та додаткового висушування. Безпосередній об’єктивний контроль якості хмелю сприятиме оптимізації нормування. Удосконалено технологію екстрагування гірких речовин хмелю за допомогою ультразвукової кавітації, що дозволяє прискорити екстрагувальні процеси та оптимально використати всі цінні речовини хмелю. Кип’ятіння сусла з хмелем запропоновано проводити у сусловарильних апаратах з виносним теплообмінником. Удосконалена технологія передбачає при охмелінні сусла на сучасних апаратах вносити в них вже ізомеризований ультразвуком хміль. Обґрунтовано доцільність та ефективність використання ультразвуку для оброблення продуктів бродіння для підвищення їх біологічної стійкості. Розроблено спосіб оброблення хлібного квасу, який дозволяє продовжити термін зберігання.
В работе разработан экспресс-метод комплексной оценки качественных показателей хмеля (влажности и α-кислот) при помощи ближней инфракрасной спектроскопии. Метод основывается на упрощении и ускорении анализа без применения химических реактивов и дополнительного высушивания. Непосредственный объективный контроль качества хмеля будет способствовать оптимизации нормирования. Усовершенствована технология экстрагирования горьких веществ хмеля при помощи ультразвуковой кавитации, что позволяет ускорить экстракционные процессы и оптимально использовать все ценные вещества хмеля. Кипячение сусла с хмелем предложено проводить в сусловарочных аппаратах с выносным теплообменником. Усовершенствованная технология предусматривает при охмелении сусла на современных аппаратах вносить в них уже изомеризированный ультразвуком хмель. Обоснована целесообразность и эффективность использования ультразвука для обработки продуктов брожения для повышения их биологической стойкости. Разработан способ обработки хлебного кваса, который позволяет продлить срок хранения.
The express-methods of complex evaluation of the quality indexes of hop (humidity and α-acids) that bases at the simplification and acceleration of analyze without using the chemical reagents and additional drying is designed in the work. Direct objective control of the hop quality would make the optimization of normalization that for its turn would let to decrease the negative profits of valuable hop substances e.g. would implement to the increasing of degree of its using. The technology of extraction of the bitter hop substances with the help of ultrasound has been improved. The applying of ultrasound cavitation let to accelerate the extraction processes and to use all valuable hop substances in optimal way. For intensity the wort boiling with hop the wort-boiling apparatus with remote heat exchanger has been proposed. The expediency and efficiency of using of ultrasound for processing of fermentation products for their biological firmness increasing have been proved. Applying of the new technologies in production conditions has been made as well as economical efficiency has been determined.
 
Date 2013-03-02T08:14:10Z
2013-03-02T08:14:10Z
2004
 
Type Other
 
Identifier Літвинчук, С. І. Удосконалення технології пива з використанням фізико-хімічних методів: автореф. дис. ... кандидата техн. наук: 05.18.07 / С. І. Літвинчук (Воронцова); Національний університет харчових технологій. – К., 2004. – 20 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6662
 
Language other