Дослідження структури і кількісний аналіз функціональних груп модифікованих крохмалів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дослідження структури і кількісний аналіз функціональних груп модифікованих крохмалів
Исследование структуры и количественный анализ функциональных групп модифицированных крахмалов The influence of the structure and quantitative analysis of functional groups of modified starches |
|
Creator |
Мельник, О. Ю.
Мельник, О. Ю. Melnyk, O. Ковбаса, В. М. Ковбаса, В. Н. Kovbasa, V. Руденко, В. М. Руденко, В. Н. Rudenko, V. Бовсуновська, О. Б. Бовсуновская, О. Б. Bovsunovska, O. |
|
Subject |
модифіковані крохмалі
крохмальна молекула складні ефіри функціональна група харчоконцентрати структура модифицированные крахмалы молекула крахмала сложные эфиры функциональная группа пищеконцентраты структура modified starches starch molecule esters functional groups food concentrates structure |
|
Description |
Стаття присвячена дослідженню структури модифікованих крохмалів і проведенню кількісного аналізу їх функціональних груп. Встановлено, що крохмалі, які пройшли стадію попередньої клейстеризації, містять у своєму складі цукри і декстрини, а крохмалі з шитими ланцюгами – цукрів та декстринів не утворюють. Експериментально доведено, що досліджувані модифіковані крохмалі містять незначну кількість функціональних груп, вона не перевищує допустимі норми. Статья посвящена исследованию структуры модифицированных крахмалов и проведению количественного анализа их функциональных групп. Установлено, что крахмалы, которые прошли стадию предварительной клейстеризации, в своем составе имеют сахара и декстрины, а сшитые крахмалы – сахаров и дектринов не вмещают. Экспериментально доказано, что исследованные модифицированные крахмалы в своем составе имеют незначительное количество функциональных групп, что не превышает допустимые нормы. This article is devoted to research of the influence the structure of modified starches and quantitative analysis of their functional groups. Found that starches that have passed the stage of preliminary paste form contain incorporates sugars and dextrins and starches with needlework chains - sugars and dextrins not form. Experimentally proved that the studied modified starches contain a small number of functional groups, it does not exceed the permissible limits.
|
|
Date |
2013-03-04T07:35:54Z
2013-03-04T07:35:54Z 2003 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Мельник О. Ю. Дослідження структури і кількісний аналіз функціональних груп модифікованих крохалів / О. Ю. Мельник, В. М. Ковбаса, В. М. Руденко, О. Б. Бовсуновська // Наукові праці НУХТ. – 2003. – № 14. – С. 62–64.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6682 |
|
Language |
uk_UK
|
|