Запис Детальніше

Нанотехнології в харчових продуктах

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Нанотехнології в харчових продуктах
Нанотехнологии в пищевых продуктах
Nanotechnologies in food products
 
Creator Полумбрик, М. О.
Полумбрик, М. О.
Polumbryk, M.
 
Subject нанотехнології
пакувальні матеріали
ліпосоми
наносенсори
наноконсолі
нанотехнологии
упаковочные материалы
липосомы
наносенсоры
наноконсоли
nanotechnologies
packaging materials
liposomes
nanosensors
nanocantilever
 
Description У статті проаналізовані основні галузі застосування нанотехнологій в харчових продуктах, зокрема в технології пакувальних матеріалів, наноліпосомах та наносенсорів. Показано, що присутність наноматеріалів суттєво поліпшує властивості упаковки, полегшує контроль якості готових виробів, сприяє збереженню активних компонентів продуктів всередині харчової матриці.
В статье проанализированы основные области использования нанотехнологий в пищевых продуктах, в частности в технологии упаковочных материалов, нанолипосомах и наносенсорах. Показано, что их присутствие значительно улучшает свойства упаковочных материалов и контроль качества готовых изделий, способствует сохранению активных компонентов продуктов в пищевой матрице.
The main applications of food nanotechnologies including packaging materials, nanosensors and nanoliposomes were analyzed. It has been shown that nanomaterials essentially improved barrier properties of packaging materials and help control and maintain food quality and also preserve active compounds in food matrix.
 
Date 2013-03-04T07:39:19Z
2013-03-04T07:39:19Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Полумбрик, М. О. Нанотехнології в харчових продуктах / М. О. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2011. - № 10. - С. 319-322.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6685
 
Language other