Запис Детальніше

Харчові продукти из низьким глікемічним індексом у дієтотерапії хворих на ожиріння

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Харчові продукти из низьким глікемічним індексом у дієтотерапії хворих на ожиріння
Пищевые продукты с низким гликемическим индексом в диетотерапии больных ожирением
Food of low glycemic index in dietotherapy of obesity patients
 
Creator Полумбрик, М. О.
Полумбрик, М. О.
Polumbryk, M.
 
Subject ожиріння
глікемічний індекс
цукрозамінники
функціональні харчові продукти
ожирение
гликемический индекс
сахарозаменители
функциональные пищевые продукты
obesity
glycemic index
sweeteners
functional food products
 
Description На основі концепції глікемічного індексу детально розглянуті питання використання різних вуглеводів у дієтотерапії ожиріння. Показано, що в кондитерських виробах часткове заміщення цукру на суміш цукрозамінників із різними функціональними властивостями приводить до значного зменшення глікемічного індексу та глікемічного навантаження. Отримані вироби є перспективними функціональними харчовими продуктами для хворих на ожиріння.
На основе концепции гликемического индекса детально рассмотрены вопросы использования различных углеводов в диетотерапии ожирения. Показано, что в кондитерских изделиях частичное замещение сахара смесью сахарозаменителей, обладающих различными функциональными свойствами, приводит к значительному уменьшению гликемического индекса и гликемической нагрузки. Полученные изделия являются перспективными функциональными пищевыми продуктами для больных ожирением.
Application of the different carbohydrates in dietotherapy of obesity was discussed on the basis of low glycemic index concept. It was shown that partial substitution of sucrose for alternative sweeteners in confectionary food products leads to significant decreasing of glycemic index and glycemic load values. These products can be the perspective and functional food for the patients with obesity.
 
Date 2013-03-04T08:04:33Z
2013-03-04T08:04:33Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Полумбрик М. О. Харчові продукти из низьким глікемічним індексом у дієтотерапії хворих на ожиріння / Полумбрик М. О. // Міжнародний ендокринологічний журнал, №5, 2008, 145 стор., стаття – 3 стор.(81-83)
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6691
 
Language other