Харчові продукти из низьким глікемічним індексом у дієтотерапії хворих на ожиріння
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Харчові продукти из низьким глікемічним індексом у дієтотерапії хворих на ожиріння
Пищевые продукты с низким гликемическим индексом в диетотерапии больных ожирением Food of low glycemic index in dietotherapy of obesity patients |
|
Creator |
Полумбрик, М. О.
Полумбрик, М. О. Polumbryk, M. |
|
Subject |
ожиріння
глікемічний індекс цукрозамінники функціональні харчові продукти ожирение гликемический индекс сахарозаменители функциональные пищевые продукты obesity glycemic index sweeteners functional food products |
|
Description |
На основі концепції глікемічного індексу детально розглянуті питання використання різних вуглеводів у дієтотерапії ожиріння. Показано, що в кондитерських виробах часткове заміщення цукру на суміш цукрозамінників із різними функціональними властивостями приводить до значного зменшення глікемічного індексу та глікемічного навантаження. Отримані вироби є перспективними функціональними харчовими продуктами для хворих на ожиріння. На основе концепции гликемического индекса детально рассмотрены вопросы использования различных углеводов в диетотерапии ожирения. Показано, что в кондитерских изделиях частичное замещение сахара смесью сахарозаменителей, обладающих различными функциональными свойствами, приводит к значительному уменьшению гликемического индекса и гликемической нагрузки. Полученные изделия являются перспективными функциональными пищевыми продуктами для больных ожирением. Application of the different carbohydrates in dietotherapy of obesity was discussed on the basis of low glycemic index concept. It was shown that partial substitution of sucrose for alternative sweeteners in confectionary food products leads to significant decreasing of glycemic index and glycemic load values. These products can be the perspective and functional food for the patients with obesity. |
|
Date |
2013-03-04T08:04:33Z
2013-03-04T08:04:33Z 2008 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Полумбрик М. О. Харчові продукти из низьким глікемічним індексом у дієтотерапії хворих на ожиріння / Полумбрик М. О. // Міжнародний ендокринологічний журнал, №5, 2008, 145 стор., стаття – 3 стор.(81-83)
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6691 |
|
Language |
other
|
|