Запис Детальніше

Processing influence on the oxidation level of sunflower oil

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Processing influence on the oxidation level of sunflower oil
Вплив переробки соняшникової олії на ступінь окиснення
Влияние переработки подсолнечного масла на степень окисления
 
Creator Nosenko, T.
Oleksenko, A.
Носенко, Т. Т.
Олексенко, А. О.
Носенко, Т. Т.
Олексенко, А. А.
 
Subject sunflower oil
oxidation
refining
peroxide value
anisidine value
neutralization
bleaching
winterization
deodorization
соняшникова олія
окиснення
пероксидне число
анізидинове число
нейтралізація
відбілювання
винтеризація
дезодорація
подсолнечное масло
окисление
рафинация
пероксидное число
анизидиновое число
нейтрализация
отбеливание
винтеризация
дезодорация
 
Description This research is devoted to the investigation of sunflower oil oxidation during its processing (storage and refining). We have investigated free fat acids content, peroxide and anisidine value of sunflower oil during its storage, neutralization, bleaching, winterization and deodorization. We demonstrated that free fat acids content decrease due to neutralization and deodorization and it was rather low in RBD oil. Peroxide value increased more than three times during storage and neutralization, but we observed very low peroxide value after bleaching and insignificant rise during storage of packed RBD oil.
All things considered we have concluded that high level of peroxides in crude oil induces high anisidine value in RBD oil.
Робота присвячена дослідженню окиснення соняшникової олії під час її переробки (зберігання і рафінування). Досліджено вміст жирних кислот, пероксидны і анізидинові числа соняшникової олії під час її зберігання, нейтралізації, відбілювання, винтеризації та дезодорації. Показано, що вміст вільних жирних кислот зменшується внаслідок нейтралізації і дезодорації і є досить низьким в рафінованій, відбіленій, дезодорованій олії. Пероксидне число збільшувалось більш ніж тричі протягом зберігання і нейтралізації, але воно було дуже низьким після відбілювання і несуттєво збільшувалось протягом зберігання фасованої олії.
На підставі одержаних даних зроблено висновок, що високий вміст пероксидів в сирій олії призводить до високого значення анізідінового числа в рафінованій, відбіленій, дезодорованій олії.
Работа посвящена исследованию окисления подсолнечного масла в процессе его переработки (хранения и рафинации). Исследовано содержание жирных кислот, перексидные и анизидиновые числа подсолнечного масла в процессе его хранения, нейтрализации, отбелки, винтеризации и дезодорации. Показано, что содержание свободных жирных кислот снижается после нейтрализации и дезодорации и довольно низкое в рафинированном, отбеленном, дезодорированном масле. Пероксидное число увеличивалось болем чем в три раза при хранении и нейтрализации, но оно было очень низким после отбеливания и несущественно увеличивалось при хранении фасованного масла.
Исходя из полученных даных сделано вывод, что высокое содержание пероксидов в сыром масле приводит к высокому значению анизидинового числа в рафинованном, отбеленном, дезодорированном масле.
 
Date 2012-04-10T08:50:21Z
2012-04-10T08:50:21Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Nosenko, T. Processing influence on the oxidation level of sunflower oil / T. Nosenko, A. Oleksenko // Oils, Fats and Lipids for a Healthy and Sustainable World: Abstracts of 9th Euro Fed Lipid Congress, 18-21 September 2011. – Rotterdam, The Netherlands, 2011. - P. 349.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/813
 
Language other