Запис Детальніше

Hydrodynamics and heat exchange in the vacuum pans in sugar industry

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Hydrodynamics and heat exchange in the vacuum pans in sugar industry
Гідродинаміка і теплообмін у вакуум-апаратах цукрової промисловості
Гидродинамика и теплообмен в вакуум-аппаратах cахарной промышленности
 
Creator Гаряжа, В. Т.
Гаряжа, В. Т.
Garyazha, V.
Артюхов, Ю. Г.
Артюхов, Ю. Г.
Artyukhov, Yu.
Павелко, В. І.
Павелко, В. И.
Pavelko, V.
Кулінченко, В. Р.
Кулинченко, В. Р.
Kulinchenko, V.
 
Subject цукор
теплообмін
конструкция
труба
кипіння
утфель
сахар
теплообмен
конструкция
труба
кипение
утфель
sugar
heat exchange
construction
pipe
boiling
massecuite
 
Description Ефективність вакуум-апаратів у цукровій промисловості залежить від інтенсивності теплообміну і від циркуляції утфеля.
Різноманітність конструкцій і створення нових конструкцій апаратів вимагають універсального методу технологічних, теплових і гідродинамічних розрахунків. Для цієї мети деяка гідродинамічна і теплова регулярність в потоці утфеля і газо-утфельної суміші у вертикальних трубах і киплячого утфіля була досліджена. Експерименти виконувалися у великій кількості варіацій робочих умов і теплофізичних характеристик утфеля.
Отримані дані дозволили виконати аналіз роботи існуючих моделей і проектувати оптимальні елементи конструкції для нових вакуум-апаратів; окрім того, вони дали можливості розвинути методи оптимізації і інтенсифікації процесів теплообміну в киплячих утфелях.
Эффективность вакуум-аппаратов в сахарной промышленности зависит от интенсивности теплообмена и от циркуляции утфеля.
Разнообразие конструкций и создания новых конструкцій аппаратов требуют универсального метода технологических, тепловых и гидродинамических расчетов. Для этой цели некоторая гидродинамическая и тепловая регулярность в потоке утфеля и газо-утфельної смеси в вертикальных трубах и кипящего утфіля была исследована. Эксперименты выполнялись в большом количестве вариаций рабочих условий и теплофизических характеристик утфеля.
Получены данные позволили выполнить анализ роботы существующих моделей и проектировать оптимальные элементы конструкции для новых вакуум-аппаратов; кроме того, они дали возможности развить методы оптимизации и интенсификации процессов теплообмена в кипящих утфелях.
The efficiency of vacuum pans in the sugar industry depends on the intensity of heat exchange and on sugar massecuite circulation.
The variety of the existing models-and the development of new- designs of these apparatus require an universal method for technological, thermal and hydrodynamical calculations. For this purpose some hydrodynamical and thermal regularities in the flow of massecuite and gas massecuite mixture in vertical pipes and during massecuite boiling in great amounts were investigated. The experiments were performed in a vast range of variations of working conditions and massecuite thermophysical characteristics.
The relationships obtained permit to analyze the operation of the existing models and to design optimal construction elements for new vacuum pans; moreover, they enabled to develop the optimization methods and intensification processes for massecuite boiling.
 
Date 2012-10-03T10:19:32Z
2012-10-03T10:19:32Z
1977
 
Type Article
 
Identifier Hydrodynamics and heat exchange in the vacuum pans in sugar industry / V.Garyazha, V. Kulinchenko, V. Pavelko, Yu. Artyukhov // Zeszyty problemowe postỆpow nauk rolniczych, 1977; Kijowski Instytut Technologiczny Przemy
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3163
 
Language other