Запис Детальніше

Одержання білкового ізоляту із соняшникового шроту за допомогою протеолітичного фермент

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Одержання білкового ізоляту із соняшникового шроту за допомогою протеолітичного фермент
Получение белкового изолята из шрота подсолнечника с помощью протеолитического фермента
Protein isolate obtaining from sunflower meal with proteolytic enzyme
 
Creator Носенко, Т. Т.
Носенко, Т. Т.
Nosenko, T.
 
Subject соняшниковий шрот
білкові ізоляти
гідролізати
трипсин
подсолнечный шрот
белковые изоляты
гидролизаты
трипсин
sunflower meal
protein isolates
hydrolysates
tripsin
 
Description В роботі досліджено вплив трипсину на процес екстрагування білків із соняшникового шроту. Встановлено, що використання трипсину для екстрагування білків зі шроту викликає збільшення концентрації білків в екстрактах, яку визначали фотометрично, а також виходу кінцевого білкового продукту. Виявлено, що білковий продукт, одержаний в присутності трипсину (білковий гідролізат), має високу розчинність при всіх досліджених значеннях рН водних розчинів, а також більш високу здатність до емульгування та піноутворення у порівнянні із контролем. Одержані дані можуть бути використанні в технологіях білкових продуктів із насіння олійних культур.
В роботе исследовано влияние трипсина на процесс экстрагирования белков из шрота семян подсолнечника. Показано, что использование трипсина для экстрагирования белков из шрота вызывает увеличение концентрации белков в экстрактах, которую определяли фотометрически, а также выхода конечного белкового продукта. Обнаружено, что белковый продукт, полученный в присутствии трипсина (белковый гидролизат), имеет высокую растворимость при всех исследованных значениях рН водних растворов, а также более высокие эмульгирующие и пенообразующие свойства сравнительно с контролем. Полученные данные могут быть использованы в технологиях белковых продуктов из шротов масличных семян.
Influence of tripsin on the process of protein extraction from sunflower meal was investigated. It was shown that tripsin presence during protein extraction from sunflower meal resulted in increase of protein extract concentration. Higher solubility at all investigated pH values, higher foaming and emulsifying properties were detected for the protein product, obtaining in the tripsin presence (hydrolysate). Our results could be used in the oil seed protein technology.
 
Date 2013-03-15T12:47:21Z
2013-03-15T12:47:21Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Носенко, Т. Т. Одержання білкового ізоляту із соняшникового шроту за допомогою протеолітичного ферменту / Т. Т. Носенко // Наукові праці НУХТ. - 2012. - № 47. - С. 96-101.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6832
 
Language other