Запис Детальніше

Влияние кислотоустойчивих ферментных препаратов на гидролиз биополимеров в спиртовом производстве

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Влияние кислотоустойчивих ферментных препаратов на гидролиз биополимеров в спиртовом производстве
Вплив кислотостійких ферментних препаратів на гідроліз біополімерів у спиртовому виробництві
Influence of кислотоустойчивих of enzymic preparations on the hydrolysis of biopolimers in a spirit production
 
Creator Шиян, П. Л.
Шиян, П. Л.
Shiyan, P.
Мудрак, Т. О.
Мудрак, Т. Е.
Mudrak, T.
Кириленко, Р. Г.
Кириленко, Р. Г.
Kyrylenko, R.
Єрмакова, Г. В.
Ермакова, А. В.
Ermakova, G.
 
Subject сусло
сусло
must
дріжджі
дрожжи
yeasts
фермент
фермент
enzyme
дозріла бражка
зрелая бражка
fermented wash
органічні домішки
органические примеси
organic admixtures
 
Description Исследовано влияние комплексных ФП на степень биоконверсии биополимеров зернового сырья. Приведены химико-технологические показатели зрелых бражек, полученных с использованием комплексов ФП селективного действия и стабилизатора активности ферментов – ионов Са++. С использованием разных ферментов при рН 3,6 – 4,5 в бражных дистиллятах снижается содержание эфиров на 15 %, высших спиртов и органических кислот на 6 и 43 % соответственно. Досліджений вплив комплексних ФП на міру біоконверсії біополімерів зернової сировини. Наведено хіміко-технологічні показники зрілої браги, отриманої з використанням комплексів ФП селективної дії і стабілізатора активності ферментів – іонів Са++. З використанням різних ферментів при при рН 3,6 – 4,5 в бражних дистилятах знижується концентрація естерів на 15 %, вищих спиртів і органічних кислот на 6 і 43 % відповідно. The influence of complex enzyme preparations (EP) on the degree of bioconversion of grain raw material biopolymers is researched.
The chemical and technological indexes of fermented washes with the use of EP complexes of selective effect and an activity stabilizer of ion Са++ enzymes are given. With the use of different enzymes at pH 3,6 – 4,6 in wash distillates, the content of esters is decreased by 15 %, higher alcohols and organic acids – by 6 and 43 %, respectively.
 
Date 2013-03-18T08:42:28Z
2013-03-18T08:42:28Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Шиян, П. Л. Вплив кислотостійких ферментних препаратів на гідроліз біополімерів у спиртовому виробництві / П. Л. Шиян, Т. О. Мудрак, Р. Г. Кириленко, Г. В. Єрмакова // Производство спирта и ликероводочных изделий. – 2012. – № 3. – С. 12-13.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6863
 
Language other