Влияние кислотоустойчивих ферментных препаратов на гидролиз биополимеров в спиртовом производстве
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Влияние кислотоустойчивих ферментных препаратов на гидролиз биополимеров в спиртовом производстве
Вплив кислотостійких ферментних препаратів на гідроліз біополімерів у спиртовому виробництві Influence of кислотоустойчивих of enzymic preparations on the hydrolysis of biopolimers in a spirit production |
|
Creator |
Шиян, П. Л.
Шиян, П. Л. Shiyan, P. Мудрак, Т. О. Мудрак, Т. Е. Mudrak, T. Кириленко, Р. Г. Кириленко, Р. Г. Kyrylenko, R. Єрмакова, Г. В. Ермакова, А. В. Ermakova, G. |
|
Subject |
сусло
сусло must дріжджі дрожжи yeasts фермент фермент enzyme дозріла бражка зрелая бражка fermented wash органічні домішки органические примеси organic admixtures |
|
Description |
Исследовано влияние комплексных ФП на степень биоконверсии биополимеров зернового сырья. Приведены химико-технологические показатели зрелых бражек, полученных с использованием комплексов ФП селективного действия и стабилизатора активности ферментов – ионов Са++. С использованием разных ферментов при рН 3,6 – 4,5 в бражных дистиллятах снижается содержание эфиров на 15 %, высших спиртов и органических кислот на 6 и 43 % соответственно. Досліджений вплив комплексних ФП на міру біоконверсії біополімерів зернової сировини. Наведено хіміко-технологічні показники зрілої браги, отриманої з використанням комплексів ФП селективної дії і стабілізатора активності ферментів – іонів Са++. З використанням різних ферментів при при рН 3,6 – 4,5 в бражних дистилятах знижується концентрація естерів на 15 %, вищих спиртів і органічних кислот на 6 і 43 % відповідно. The influence of complex enzyme preparations (EP) on the degree of bioconversion of grain raw material biopolymers is researched. The chemical and technological indexes of fermented washes with the use of EP complexes of selective effect and an activity stabilizer of ion Са++ enzymes are given. With the use of different enzymes at pH 3,6 – 4,6 in wash distillates, the content of esters is decreased by 15 %, higher alcohols and organic acids – by 6 and 43 %, respectively. |
|
Date |
2013-03-18T08:42:28Z
2013-03-18T08:42:28Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Шиян, П. Л. Вплив кислотостійких ферментних препаратів на гідроліз біополімерів у спиртовому виробництві / П. Л. Шиян, Т. О. Мудрак, Р. Г. Кириленко, Г. В. Єрмакова // Производство спирта и ликероводочных изделий. – 2012. – № 3. – С. 12-13.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6863 |
|
Language |
other
|
|