Запис Детальніше

Влияние белковых добавок на сдвиговые свойства макаронного теста

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Влияние белковых добавок на сдвиговые свойства макаронного теста
Влив білкових добавок на зсувні властивості макаронного тіста
The effect of protein additives on shearing properties macaroni dough
 
Creator Ширкунова, Е. В.
Ширкунова, О. В.
Shyrkunova, O.
Юрчак, В. Г.
Юрчак, В. Г.
Yurchak, V.
Манк, В. В.
Манк, В. В.
Mank, V.
Паховчишин, С. В.
Паховчишин, С. В.
Pakhovchyshyn, S.
 
Subject макаронное тесто
солод гороха
кривые течения
реограммы
макаронне тісто
солод гороху
криві течії
реограми
macaroni dough
pea malt
flowing curves
rheograms
 
Description Установлено, что внесение муки солода гороха при производстве макаронных изделий способствует повышению пластических свойств теста. При низких дозировках муки солода гороха прочность системы возрастает, при дозировке 8 % - прочность снижается, что может привести к снижению когезии и повышению адгезии теста к поверхности формующей щели, и, как следствие, образованию шершавой поверхности изделий. Встановлено, що внесення борошна солоду гороху при виготовленні макаронних виробів сприяє підвищенню пластичності тіста. За низьких дозувань солоду гороху міцність системи зростає, при дозуванні 8 % ‒ міцність знижується, що може привести до зниження когезії і підвищення адгезії тіста до поверхні формуючого отвору, і, як наслідок, до утворення шорсткої поверхні виробів. Found that the use of peas malt flour in the production of macaroni products enhances the plastic properties of the dough. At low dosages of peas malt flour strength of the system increases, with a dosage of 8% - strength is reduced, which can lead to a decrease in cohesion and enhance adhesion to the surface of the dough forming the gap, and as a result, the formation of the rough surface of the products.
 
Date 2013-03-18T07:41:28Z
2013-03-18T07:41:28Z
1998
 
Type Article
 
Identifier Ширкунова, Е. В. Влияние белковых добавок на сдвиговые свойства макаронного теста / Е. В. Ширкунова, В. Г. Юрчак, В. В. Манк, С. В. Паховчишин // Вибротехнология - 98. - 1998. - Вып. 8, Ч. 2. - С. 107–110.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6839
 
Language other