Влияние пектинсодержащих добавок на формы связи воды в макаронном тесте
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Влияние пектинсодержащих добавок на формы связи воды в макаронном тесте
Влив пектиновмісних добавок на форми зв’язку води в макаронному тісті The effect of pectin additives on the water bond forms in the macaroni dough |
|
Creator |
Волощук, Г. И.
Волощук, Г. І. Voloshchuk, G. Юрчак, В. Г. Юрчак, В. Г. Yurchak, V. Манк, В. В. Манк, В. В. Mank, V. |
|
Subject |
макаронное тесто
овощные порошки пектин дериватограмы макаронне тісто овочеві порошки пектин дериватограми macaroni dough vegetable powder pectin derivatograms |
|
Description |
Установлено, что при внесении пектинов в тесто большее количество воды, в сравнении с контролем, поглощается осмотически. При внесении овощных порошков уменьшается количество влаги макро- и микрокапилляров, и увеличивается количество адсорбционо связаной воды за счет большей удельной поверхности овощных порошков в сравнении с мукой. Встановлено, що при внесенні пектинів у тісто більша кількість води, в порівнянні з контролем, поглинається осмотично. При внесенні овочевих порошків зменшується кількість вологи макро- та мікрокапілярів, і збільшується кількість адсорбційно зв’язаної води за рахунок більшої питомої поверхні овочевих порошків порівняно з борошном. Found that if you make the dough with pectins a lot of water, compared with the control, osmotically absorbed. In the dough with vegetable powders the quantity of water macro- and microcapillaries is decreased, and increases the amount of water bound by the adsorption due to the bigger specific surface area of vegetable powders in comparison with flour.
|
|
Date |
2013-03-18T07:58:14Z
2013-03-18T07:58:14Z 1998 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Волощук, Г. И. Влияние пектинсодержащих добавок на формы связи воды в макаронном тесте / Г. И. Волощук, В. Г. Юрчак, В. В. Манк // Вибротехнология - 98. - 1998. - Вып. 8, Ч. 2. - С. 103–106.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6844 |
|
Language |
other
|
|