Вплив карбюлози на технологічні процеси виготовлення макаронних виробів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Вплив карбюлози на технологічні процеси виготовлення макаронних виробів
Влияние карбюлозы на технологические процессы изготовления макаронных изделий The effect of the сarbulose on technological processes of the manufacture of macaroni products |
|
Creator |
Юрчак, В. Г.
Юрчак, В. Г. Yurchak, V. Корж, Т. В. Корж, Т. В. Korzh, T. Годунова, Л. Ю. Годунова, Л. Ю. Godunova, L. Паращак, О. В. Паращак, О. В. Parastchak, O. |
|
Subject |
макаронне тісто
карбюлоза крихтуватість тіста клейковина граничне напруження зсуву швидкість пресування макаронное тесто карбюлоза крошковатость теста клейковина предельное напряжение сдвига скорость прессования macaroni dough сarbulose friability of the dough gluten limiting shear stress speed of pressing |
|
Description |
Вивчено вплив карбюлози як радіозахисної добавки на крихтуватість тіста, граничне напруження зсуву, швидкість пресування, а також на властивості клейковини. Встановлено, що карбюлоза дегідратує клейковину борошна, сприяє зростанню її пружності, підвищує граничне напруження зсуву тіста та швидкість пресування макаронних виробів. Изучено влияние карбюлозы как радиозащитной добавки на крошковатость теста, предельное напряжение сдвига, скорость прессования, а также на свойства клейковины. Установлено, что карбюлоза дегидратирует клейковину муки, способствует увеличению ее упругости, повышает предельное напряжение сдвига теста и скорость прессования макаронных изделий. From this study concluded that the сarbulose as radioprotective additives has the influence on the friability of the dough, limiting shear stress, speed of pressing, and also on characteristics of the gluten. The gluten of the flour is dehydrated by the сarbulose, the elasticity of the gluten is higher. The limiting shear stress and the speed of the pressing macaroni products are increased with the addition the сarbulose.
|
|
Date |
2013-03-21T08:57:57Z
2013-03-21T08:57:57Z 2001 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Юрчак, В. Г. Вплив карбюлози на технологічні процеси виготовлення макаронних виробів / В. Г. Юрчак, Т. В. Корж, Л. Ю. Годунова, О. В. Паращак // Хранение и переработка зерна – 2001. – № 1(19). – С. 63–65.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6976 |
|
Language |
uk_UK
|
|