Запис Детальніше

Вплив карбюлози на технологічні процеси виготовлення макаронних виробів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив карбюлози на технологічні процеси виготовлення макаронних виробів
Влияние карбюлозы на технологические процессы изготовления макаронных изделий
The effect of the сarbulose on technological processes of the manufacture of macaroni products
 
Creator Юрчак, В. Г.
Юрчак, В. Г.
Yurchak, V.
Корж, Т. В.
Корж, Т. В.
Korzh, T.
Годунова, Л. Ю.
Годунова, Л. Ю.
Godunova, L.
Паращак, О. В.
Паращак, О. В.
Parastchak, O.
 
Subject макаронне тісто
карбюлоза
крихтуватість тіста
клейковина
граничне напруження зсуву
швидкість пресування
макаронное тесто
карбюлоза
крошковатость теста
клейковина
предельное напряжение сдвига
скорость прессования
macaroni dough
сarbulose
friability of the dough
gluten
limiting shear stress
speed of pressing
 
Description Вивчено вплив карбюлози як радіозахисної добавки на крихтуватість тіста, граничне напруження зсуву, швидкість пресування, а також на властивості клейковини. Встановлено, що карбюлоза дегідратує клейковину борошна, сприяє зростанню її пружності, підвищує граничне напруження зсуву тіста та швидкість пресування макаронних виробів. Изучено влияние карбюлозы как радиозащитной добавки на крошковатость теста, предельное напряжение сдвига, скорость прессования, а также на свойства клейковины. Установлено, что карбюлоза дегидратирует клейковину муки, способствует увеличению ее упругости, повышает предельное напряжение сдвига теста и скорость прессования макаронных изделий. From this study concluded that the сarbulose as radioprotective additives has the influence on the friability of the dough, limiting shear stress, speed of pressing, and also on characteristics of the gluten. The gluten of the flour is dehydrated by the сarbulose, the elasticity of the gluten is higher. The limiting shear stress and the speed of the pressing macaroni products are increased with the addition the сarbulose.
 
Date 2013-03-21T08:57:57Z
2013-03-21T08:57:57Z
2001
 
Type Article
 
Identifier Юрчак, В. Г. Вплив карбюлози на технологічні процеси виготовлення макаронних виробів / В. Г. Юрчак, Т. В. Корж, Л. Ю. Годунова, О. В. Паращак // Хранение и переработка зерна – 2001. – № 1(19). – С. 63–65.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6976
 
Language uk_UK