Запис Детальніше

Влияние улучшающих добавок на коллоидные процессы в макаронном тесте

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Влияние улучшающих добавок на коллоидные процессы в макаронном тесте
Вплив поліпшувачів на колоїдні процеси в макаронному тісті
The influence of improvers on colloidal processes in the macaroni dough
 
Creator Юрчак, В. Г.
Юрчак, В. Г.
Yurchak, V.
 
Subject макаронное тесто
студнеобразователи
коллоидные процессы
формы связи влаги
предельное напряжение сдвига
макаронне тісто
драглеоутворювачі
колоїдні процеси
форми зв’язку вологи
граничне напруження зсуву
macaroni dough
gelling agents
colloidal processes
water bond forms
limiting shear stress
 
Description Определены формы связи влаги с материалом с помощью дериватографа, а также в процессе вакуумного обезвоживания макаронного теста на установке Мак-Бена, изучено влияние студнеобразователей на прочность теста по показателю предельного напряжения сдвига и на его адгезию. Установлено, что студнеобразователи способствуют увеличению количества прочносвязаной влаги в макаронном тесте и достижению оптимального соотношения прочности теста и его пластичности. Встановлені форми зв’язку вологи з матеріалом на дериватографі, а також в процесі зневоднення макаронного тіста на установці Мак-Бена, вивчено вплив драгле утворювачів на міцність тіста за показником граничного напруження зсуву і на його адгезію. Встановлено, що драгле утворювачі сприяють збільшенню кількості міцнозв’язаної вологи в макаронному тісті і досягненню оптимального співвідношення міцності тіста та його пластичності Defined water bond forms with the material by the derivatograph, and in the process of vacuum dehydration macaroni dough to the installation Mac-Ben, the influence of gelling agents on the strength dough in terms of the limiting shear stress and its adhesion. Found that gelling agents increases the quantity of the tightly bound water in the macaroni dough and achieve an optimal balance of strength and plasticity of dough.
 
Date 2013-03-21T09:05:04Z
2013-03-21T09:05:04Z
2002
 
Type Article
 
Identifier Юрчак, В. Г. Влияние улучшающих добавок на коллоидные процессы в макаронном тесте / В. Г. Юрчак // Хлебопечение России. – 2002. – № 5. – С. 41–42.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6980
 
Language other