Дослідження радіозахисних та сорбційних властивостей макаронних виробів з пектиновмісними добавками
eNUFTIR
Переглянути архів Інформація| Поле | Співвідношення | |
| Title |
Дослідження радіозахисних та сорбційних властивостей макаронних виробів з пектиновмісними добавками
Исследование радиозащитных и сорбционных свойств макаронних изделий с пектинсодержащими добавками An investigation on radio-protective and sorption properties of macaroni products with pectin-containing additions |
|
| Creator |
Юрчак, В. Г.
Юрчак, В. Г. Yurchak, V. Волощук, Г. І. Волощук, Г. И. Voloshchuk, G. Худайкулова, О. О. Худайкулова, О. О. Khudaikulova, O. Дробот, В. І. Дробот, В. И. Drobot, V. Корзун, В. Н. Корзун, В. Н. Korzun, V. |
|
| Subject |
радіозахисні властивості
важкі метали макаронні вироби пектин овочеві порошки радиозащитные свойства тяжелые металлы макаронные изделия пектин овощные порошки radio-protective properties heavy metals macaroni products pectin vegetable powders |
|
| Description |
За допомогою вимірювання вмісту радіоцезію в організмі дослідних тварин встановлено радіозахисні властивості макаронних виробів із пектиновмісною сировиною – овочевими та ягідними порошками, суничним пюре. Доведено, що ці вироби також мають здатність зв’язувати важкі метали, зокрема свинець. Установлены путем измерения содержания радиоцезия в организме подопытных животных радиозащитные свойства макаронных изделий с пектинсодержащим сырьем – овощными и ягодными порошками, клубничным пюре. Доказано, что эти изделия имеют также способность связывать тяжелые металлы, в частности свинец. Radio-protective properties of macaroni foods with pectin and pectin-containing raw material – vegetable and berry powders, wild strawberry mash were established by the measuring of radio-cesium content in the organism of the test animals. It was proved that these products have the ability to bind heavy metals as well, in particular lead.
|
|
| Date |
2013-03-21T12:46:58Z
2013-03-21T12:46:58Z 1999 |
|
| Type |
Article
|
|
| Identifier |
Юрчак, В. Г. Дослідження радіозахисних та сорбційних властивостей макаронних виробів з пектиновмісними добавками / В. Г. Юрчак, Г. І. Волощук, О. О. Худайкулова, В. І. Дробот, В. Н. Корзун // Вісник аграрної науки – 1999. – № 3. – С. 57 – 58.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7000 |
|
| Language |
other
|
|