Запис Детальніше

Дослідження радіозахисних та сорбційних властивостей макаронних виробів з пектиновмісними добавками

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження радіозахисних та сорбційних властивостей макаронних виробів з пектиновмісними добавками
Исследование радиозащитных и сорбционных свойств макаронних изделий с пектинсодержащими добавками
An investigation on radio-protective and sorption properties of macaroni products with pectin-containing additions
 
Creator Юрчак, В. Г.
Юрчак, В. Г.
Yurchak, V.
Волощук, Г. І.
Волощук, Г. И.
Voloshchuk, G.
Худайкулова, О. О.
Худайкулова, О. О.
Khudaikulova, O.
Дробот, В. І.
Дробот, В. И.
Drobot, V.
Корзун, В. Н.
Корзун, В. Н.
Korzun, V.
 
Subject радіозахисні властивості
важкі метали
макаронні вироби
пектин
овочеві порошки
радиозащитные свойства
тяжелые металлы
макаронные изделия
пектин
овощные порошки
radio-protective properties
heavy metals
macaroni products
pectin
vegetable powders
 
Description За допомогою вимірювання вмісту радіоцезію в організмі дослідних тварин встановлено радіозахисні властивості макаронних виробів із пектиновмісною сировиною – овочевими та ягідними порошками, суничним пюре. Доведено, що ці вироби також мають здатність зв’язувати важкі метали, зокрема свинець. Установлены путем измерения содержания радиоцезия в организме подопытных животных радиозащитные свойства макаронных изделий с пектинсодержащим сырьем – овощными и ягодными порошками, клубничным пюре. Доказано, что эти изделия имеют также способность связывать тяжелые металлы, в частности свинец. Radio-protective properties of macaroni foods with pectin and pectin-containing raw material – vegetable and berry powders, wild strawberry mash were established by the measuring of radio-cesium content in the organism of the test animals. It was proved that these products have the ability to bind heavy metals as well, in particular lead.
 
Date 2013-03-21T12:46:58Z
2013-03-21T12:46:58Z
1999
 
Type Article
 
Identifier Юрчак, В. Г. Дослідження радіозахисних та сорбційних властивостей макаронних виробів з пектиновмісними добавками / В. Г. Юрчак, Г. І. Волощук, О. О. Худайкулова, В. І. Дробот, В. Н. Корзун // Вісник аграрної науки – 1999. – № 3. – С. 57 – 58.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7000
 
Language other