Запис Детальніше

Вплив способів і технологій сушіння на споживчі якості сушених харчових продуктів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив способів і технологій сушіння на споживчі якості сушених харчових продуктів
Влияние способов и технологий сушки на потребительские качества сушеных пищевых продуктов
Influence of drying methods and technologies for consumer quality dried food
 
Creator Шутюк, В. В.
Турчин, В. Ю.
Василів, В. П.
Шутюк, В. В.
Турчын, В. Ю.
Васылив, В. П.
Shutyuk, V.
Turchyn, V.
Vasyliv, V.
 
Subject мікрохвильове сушіння
конвекція
харчові продукти
дегідратація
микроволновая сушка
конвекция
пищевые продукты
дегидратация
microwave drying
convection
food
dehydration
 
Description Мікрохвильове сушіння продуктів рослинного походження – перспективний спосіб отримання якіснішої продукції за коротший час. Висока потужність мікрохвильових сушарок значно скорочує тривалість сушіння продукції, але призводить до її обвуглювання. Термочутливість продуктів до потужності високочастотного генератора проявляється особливо виражено наприкінці сушіння. Важливу роль у мікрохвильовому сушінні відіграють також швидкість руху і температура повітря, які впливають на швидкість і однорідність перебігу процесу.
Микроволновое сушение продуктов растительного происхождения – перспективный способ получения более качественной продукции за более короткое время. Высокая мощность микроволновых сушилок значительно сокращает время сушки продукции, но иногда приводит к ее обугливанию. Термочуствительность продуктов к мощности высокочастотного генератора проявляется особенно выражена в конце процесса сушки. Важную роль в микроволновой сушке играет также скорость движения и температура воздуха, которые влияют на скорость и однородность прохождения процесса.
Microwave drying of plant products - a promising method for producing higher quality products in less time. High power microwave dryers significantly reduces drying time of production, but it sometimes leads to charring. Sensitivity to temperature, food-to-power high-frequency generator is particularly pronounced at the end of the drying process. Important role in microwave drying is also speed and air temperature, which affect the rate and uniformity of the passing process.
 
Date 2013-03-22T11:22:48Z
2013-03-22T11:22:48Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Шутюк, В. В. Вплив способів і технологій сушіння на споживчі якості сушених харчових продуктів / В. В. Шутюк, В. Ю. Турчин, В. П. Василів // Природничі науки та інформаційні технології : XVІ наукова конференція ТНТУ ім. І. Пулюя, 5-6 грудня 2012. – Том І. - С. 47.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7019
 
Language other