Запис Детальніше

Білково-пшеничний хліб з гречаним борошном

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Білково-пшеничний хліб з гречаним борошном
Белково-пшеничный хлеб с гречневой мукой
Protein-wheat bread with buckwheat flour
 
Creator Гордієнко, Т. В.
Гордиенко, Т. В.
Gordiyenko, T.
Семенова, А. Б.
Семенова, А. Б.
Semenova, A.
Михонік, Л. А.
Михоник, Л. А.
Mykhonik, L.
Дробот, В. І.
Дробот, В. И.
Drobot, V.
 
Subject суха пшенична клейковина
сухая пшеничная клейковина
dry wheat gluten
гречане борошно
структурно-механічні властивості тіста
інтенсивність газоутворення
ожиріння
дієтичні продукти
гречневая мука
структурно-механические свойства теста
интенсивность газообразования
ожирение
диетические продукты
buckwheat flour
structural and mechanical properties of the dough
intensity of gas-production in dough
dietary products
 
Description Стаття присвячена питанню виготовлення хліба дієтичного призначення з підвищеною харчовою та зниженою енергетичною цінністю, збагаченого білком, харчовими волокнами, вітамінами та мінеральними речовинами шляхом внесення сухої пшеничної клейковини та гречаного борошна. Наведено короткий огляд корисних властивостей гречаної сировини. Проаналізовано показники технологічного процесу та показники якості білково-пшеничного хліба з гречаним борошном. На основі проведених досліджень зроблено висновки щодо оптимальної кількості заміни пшеничного борошна на гречане. Статья посвящена вопросу изготовления хлеба диетического назначения с повышенной пищевой и пониженной энергетической ценностью, обогащенного белком, пищевыми волокнами, витаминами и минеральными веществами путем внесения сухой пшеничной клейковины и гречневой муки. Приведен краткий обзор полезных свойств гречневой сырья. Проанализированы показатели технологического процесса и показатели качества белково-пшеничного хлеба с гречневой мукой. На основе проведенных исследований сделаны выводы относительно оптимального количества замены пшеничной муки на гречневую. The article is devoted to question of bread making the dietary destination with increased of nutritional and with decreased of energy value, fortified in proteins, dietary fibers, vitamins and minerals by means of addition of dry wheat gluten and buckwheat flour. A brief account is given of useful properties of raw buckwheat. The parameters of process and quality indices of protein-wheat bread with buckwheat flour were analyzed. The conclusions about the optimal replacement of wheat flour by buckwheat flour were made on the strength of ongoing research.
 
Date 2012-12-17T07:46:32Z
2012-12-17T07:46:32Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Білково-пшеничний хліб з гречаним борошном / Т. В. Гордієнко, А. Б. Семенова, Л. А. Михонік, В. І. Дробот // Наукові праці ОНАХТ. – 2012. – Том 1, Вип. 42.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4395
 
Language uk_UK