Запис Детальніше

Спосіб виробництва спреду з наповнювачем (Патент на винахід № 85973)

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Спосіб виробництва спреду з наповнювачем (Патент на винахід № 85973)
Способ производства спреда с наполнителем (Патент на изобретение № 85973)
The mode of production spread with filling (Patent № 85973)
 
Creator Українець, А. І.
Украинец, А. И.
Ukrainets, A.
Грек, О. В.
Грек, Е. В.
Grek, O.
Петрина, А. Б.
Петрина, А. Б.
Petrina, A.
Онопрійчук, О. О.
Оноприйчук, Е. А.
Onopriychuk, O.
 
Subject жирнокислотний склад
жирнокислотный состав
fatty acid composition
функціонально-технологічні інгредієнти
функционально-технологические ингредиенты
functional and technological ingredients
емульсія
эмульсия
emulsion
замінник молочного жиру
заменитель молочного жира
milk fat substitute
 
Description Спосіб виробництва спреду з наповнювачем, що включає приготування жирової основи спреду з урахуванням жирнокислотного складу молочного жиру і рослинних жирів, вмісту в них твердої фази, відновлення сухого знежиреного молока та функціонально-технологічних інгредієнтів, приготування емульсії, пастеризація, пере¬творення суміші у спред, пакування. Згідно корисної моделі в якості функціонально-технологічних інгредієнтів використовуються замінник молочного жиру «Делікон» та продукти лікувально-профілактичного харчування на основі пророщених злаків «Прозер», які попередньо змішують з сухим знежиреним молоком у співвідношенні 1:2, піддають набуханню у воді температурою 20-30°С, пастеризують при температурі 90-95°С із витримкою 5- 10 хв з наступним охолодженням до 16-20°С.Способ производства спреда с наполнителем, включает приготовление жировой основы спреда с учетом жирнокислотного состава молочного жира и растительных жиров, содержания в них твердой фазы, восстановления сухого обезжиренного молока и функционально-технологических ингредиентов, приготовления эмульсии, пастеризация, превращение смеси в спред, упаковки. Согласно полезной модели в качестве функционально-технологических ингредиентов используются заменитель молочного жира «Деликон» и продукты лечебно-профилактического питания на основе пророщенных злаков «Прозер», предварительно смешивают с сухим обезжиренным молоком в соотношении 1:2, подвергают набуханию в воде температурой 20 - 30 °С, пастеризуют при температуре 90-95 °С с выдержкой 5 - 10 мин с последующим охлаждением до 16-20 ° С.The mode of production spread with filling, includes cooking fat basis, taking into account the spread of fatty acid composition of milk fat and vegetable fat content of the solid phase, the restoration of skimmed milk and functional and technological ingredients, emulsifying, pasteurization, the transformation mixture spread, packing. According to the utility model as a functional and technological ingredients used milk fat substitute "Delikon" products and preventive nutrition based sprouted grains "Prozery ", pre-mixed with skimmed milk powder in the ratio of 1:2, subject to swelling in water temperature of 20 - 30 °C, pasteurized at a temperature of 90-95 °C with an exposure of 5 - 10 minutes, then cooled to 16-20 °C.
 
Date 2013-03-05T15:32:02Z
2013-03-05T15:32:02Z
2009
 
Type Other
 
Identifier Патент 85973 UA, МПК (2006) A23D7/00 Спосіб виробництва спреду з наповнювачем / Українець А. І, Грек О. В, Петрина А. Б, Онопрійчук О. О. ; заявник - патентовласник Національний університет харчових технологій. — № а 2007 12967 ; заявл. 23.11.2007 ; опубл. 10.03.2009, Бюл. № 5, 2009 р.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6765
 
Language uk_UK