Запис Детальніше

Низькоглікемічні крохмаловмісні харчові продукти : стан і перспективи

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Низькоглікемічні крохмаловмісні харчові продукти : стан і перспективи
Низкогликемические крахмалсодержащие пищевые продукты : стан и перспективы
Starchy products with low-glycemic index : status and prospects
 
Creator Ковбаса, В. М.
Ковбаса, В. Н.
Kovbasa, V.
Полумбрик, М. О.
Полумбрик, М. О.
Polumbryk, M.
 
Subject глікемічний індекс
глікемічна відповідь
крохмаловмісні продукти
хронічні захворювання людини
гликемический индекс
гликемический ответ
крахмалсодержащие продукты
хронические заболевания человека
glycemic index
glycemic response
starchy products
chronic diseases of human
 
Description У статті висвітлено переваги і недоліки концепції глікемічного індексу і значення низькоглікемічних харчових продуктів у дієтотерапії ряду хронічних захворювань людини. Приведено основні способи розробки крохмаловмісних харчових продуктів із низьким глікемічним індексом. Показано, що одним із найбільш перспективних способів зниження глікемічної відповіді харчових продуктів є застосування комбінації вуглеводів, здатних гальмувати розщеплення крохмалю.
В статье рассматриваются преимущества и недостатки концепции гликемического индекса и значение низкогликемических пищевых продуктов в диетотерапии ряда хронических заболеваний человека. Приведены основные способы разработки крахмалсодержащих пищевых продуктов с низким гликемическим индексом. Показано, что одним из наиболее перспективных способов снижения гликемического ответа пищевых продуктов есть применение комбинации углеводов, способных тормозить расщепление крахмала. The benefits and disadvantages of glycemic index concept in dietetic therapy of several chronic diseases have been discussed. The most important methods of decreasing of glycemic response of starchy foods were shown. It has been found that combination of carbohydrates inhibited starch and sucrose digestibility.
 
Date 2013-03-27T08:24:55Z
2013-03-27T08:24:55Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Ковбаса, В. М. Низькоглікемічні крохмаловмісні харчові продукти : стан і перспективи / В. М. Ковбаса, М. О. Полумбрик // Наукові праці ОДАХТ. – 2012. – Вип. 42. - Т. 1. – С. 228-231.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7085
 
Language uk_UK