Низькоглікемічні крохмаловмісні харчові продукти : стан і перспективи
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Низькоглікемічні крохмаловмісні харчові продукти : стан і перспективи
Низкогликемические крахмалсодержащие пищевые продукты : стан и перспективы Starchy products with low-glycemic index : status and prospects |
|
Creator |
Ковбаса, В. М.
Ковбаса, В. Н. Kovbasa, V. Полумбрик, М. О. Полумбрик, М. О. Polumbryk, M. |
|
Subject |
глікемічний індекс
глікемічна відповідь крохмаловмісні продукти хронічні захворювання людини гликемический индекс гликемический ответ крахмалсодержащие продукты хронические заболевания человека glycemic index glycemic response starchy products chronic diseases of human |
|
Description |
У статті висвітлено переваги і недоліки концепції глікемічного індексу і значення низькоглікемічних харчових продуктів у дієтотерапії ряду хронічних захворювань людини. Приведено основні способи розробки крохмаловмісних харчових продуктів із низьким глікемічним індексом. Показано, що одним із найбільш перспективних способів зниження глікемічної відповіді харчових продуктів є застосування комбінації вуглеводів, здатних гальмувати розщеплення крохмалю. В статье рассматриваются преимущества и недостатки концепции гликемического индекса и значение низкогликемических пищевых продуктов в диетотерапии ряда хронических заболеваний человека. Приведены основные способы разработки крахмалсодержащих пищевых продуктов с низким гликемическим индексом. Показано, что одним из наиболее перспективных способов снижения гликемического ответа пищевых продуктов есть применение комбинации углеводов, способных тормозить расщепление крахмала. The benefits and disadvantages of glycemic index concept in dietetic therapy of several chronic diseases have been discussed. The most important methods of decreasing of glycemic response of starchy foods were shown. It has been found that combination of carbohydrates inhibited starch and sucrose digestibility. |
|
Date |
2013-03-27T08:24:55Z
2013-03-27T08:24:55Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Ковбаса, В. М. Низькоглікемічні крохмаловмісні харчові продукти : стан і перспективи / В. М. Ковбаса, М. О. Полумбрик // Наукові праці ОДАХТ. – 2012. – Вип. 42. - Т. 1. – С. 228-231.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7085 |
|
Language |
uk_UK
|
|