Запис Детальніше

Математичне моделювання руху харчових продуктів у барабанах, що повільно обертаються

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Математичне моделювання руху харчових продуктів у барабанах, що повільно обертаються
Математическое моделирование движения пищевых продуктов в барабанах которые медленно вращаются
Mathematical modeling of food products in drums what slowly rotating
 
Creator Гуць, В. С.
Гуць, В. С.
Guts, V.
 
Subject траєкторія руху м’яса в барабані
рух шматка в барабані
барабани з радіальними полками
масажування м’яса в шматках
траектория движения мяса в барабане
движение куска в барабане
барабаны с радиальными полками
массирование мяса в кусках
trajectory of meat in the drum
movement piece in the drum
drums with radial shelves
massaging meat in pieces
 
Description В харчових технологіях для перемішування, подрібнення, масажування, тендеризації, транспортування широко використовують технологічне обладнання робочими органами якого є барабани, що обертаються навколо осі з невеликою швидкістю. Технологічна спрямованість і ефективність оброблення залежить від конструктивних особливостей барабана і структурно-механічних властивостей продукту. Запропоновано математичну модель, яка дає можливість розрахувати траєкторію руху шматка м’яса і враховує зміни його структурно-механічних властивостей.
Розрахунки виконано для барабанів з радіальними полками, коли коефіцієнт тертя ковзання не залежить від адгезії і є постійною величиною та коли залежить від адгезії.
Адекватність результатів теоретичних досліджень підтверджено експериментальними даними.
В пищевых технологиях для перемешивания, измельчения, массирования, тендеризации, транспортировки широко используют технологическое оборудование рабочими органами которого является барабаны, вращающиеся вокруг оси с небольшой скоростью. Технологическая направленность и эффективность обработки зависит от конструктивных особенностей барабана и структурно-механических свойств продукта. Предложена математическая модель, позволяющая рассчитать траекторию движения куска мяса и учитывает изменения его структурно-механических свойств.
Расчеты выполнены для барабанов с радиальными полками, когда коэффициент трения скольжения не зависит от адгезии и является постоянной величиной и когда зависит от адгезии.
Адекватность результатов теоретических исследований подтверждена экспериментальными данными.
In food technology for mixing, chopping, massaging, tenderyzatsiyi, transportation widely used process equipment working bodies which are drums that rotate around an axis at a low speed. Process orientation and processing efficiency depends on the design features a drum and structural and mechanical properties of the product. A mathematical model which enables to calculate the trajectory of a piece of meat and takes into account changes in its structural and mechanical properties.
Calculations are performed for drums with radial shelves, when the coefficient of sliding friction is independent of adhesion and is constant and when depends on the adhesion.
 
Date 2013-03-28T13:46:55Z
2013-03-28T13:46:55Z
2001
 
Type Article
 
Identifier Гуць, В. С. Математичне моделювання руху харчових продуктів у барабанах, що повільно обертаються / В. С. Гуць // Наукові праці НУХТ. - 2001. - №10 - С. 124-125.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7103
 
Language other