Запис Детальніше

Інтенсифікація процесу зброджування сусла із використанням фільтрату післяспиртової барди

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Інтенсифікація процесу зброджування сусла із використанням фільтрату післяспиртової барди
Интенсификация процесса сбраживания сусла с использованием фильтрата послеспиртовой барды
Intensification of fermenting wort with leachate distillery stillage
 
Creator Шиян, П. Л.
Шиян, П. Л.
Shiyan, P.
Мудрак, Т. О.
Мудрак, Т. Е.
Mudrak, T.
Кириленко, Р. Г.
Кириленко, Р. Г.
Kyrylenko, R.
Сизько, В. Б.
Сизько, В. Б.
Syzko, V.
Єрмакова, Г. В.
Ермакова, А. В.
Ermakova, G.
 
Subject концентровані ферментні препарати
концентрированные ферментные препараты
the concentrated fermental preparations
фільтрат післяспиртової барди
фильтрат послеспиртовой барды
filtrate distillery stillage
в'язкість барди
вязкость барды
viscosity bards
 
Description Використання фільтрату післяспиртової барди на стадії приготування замісів дозволить компенсувати нестачу азотного живлення, викликану застосуванням концентрованих ФП, а також покращити біологічну активність дріжджів на стадіях їх приготування і зброджування сусла та зменшити потреби в технологічній
воді.
Встановлено, що фільтрат барди в кількості до 50 % може бути використаний для
приготування замісу, при цьому оцукрене сусло збагачується поживними речовинами для дріжджів, зменшуються
втрати охолоджуючої води, вуглеводів на утворення побічних продуктів бродіння і зростав вихід спирту. Использование фильтрата послеспиртовой барды на стадии приготовления замесов позволит компенсировать недостаток азотного питания, вызванную применением концентрированных ФП, а также улучшить биологическую активность дрожжей на стадиях их приготовления и сбраживания сусла и уменьшить потребности в технологической воде. Установлено, что фильтрат барды в количестве до 50% может быть использован дляприготовления замеса, при этом оцукрене сусло обогащается питательными веществами для дрожжей, уменьшаютсяпотери охлаждающей воды, углеводов на образование побочных продуктов брожения и увеличевался выход спирта. Using filtrate pislyaspyrtovoyi bards under preparation batches will compensate for the lack of nitrogen supply caused by the use of concentrated AF and improve the biological activity of the yeast in the stages of their preparation and fermentation of wort and reduce the need for technologicalwater.Found that the filtrate bards of up to 50% can be used forcooking dough, while otsukrene mash enriched nutrients for the yeast, reducedloss of cooling water, carbohydrates on the formation of by-products of fermentation and increasedwithdrawal of alcohol.
 
Date 2013-03-29T09:15:20Z
2013-03-29T09:15:20Z
2007
 
Type Article
 
Identifier Шиян, П. Л. Інтенсифікація процесу зброджування сусла із використанням фільтрату післяспиртової барди / П. Л. Шиян, Т. О. Мудрак, Р. Г. Кириленко, В. Б. Сизько, Г. В. Єрмакова // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – 2007. – Вип. 30. - Т. 1. – С. 63-65.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7116
 
Language other