Опыт и перспективы обогащения хлеба йодом
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Опыт и перспективы обогащения хлеба йодом
Досвід і перспективи збагачення хліба йодом Experience for the enrichment of bread iodine |
|
Creator |
Антонюк, М. М.
Антонюк, М. Н. Antonyuk, M. Арсеньєва, Л. Ю. Арсеньева, Л. Ю. Arsenieva, L. Герасименко, Л. О. Герасименко, Л. О. Gerasymenko, L. |
|
Subject |
йодказеїн
мінерально-вітамінна суміш збагачення хлібобулочні вироби йодказеин минерально-витаминная смесь обогащение хлебобулочные изделия jodcasein minerat-vitamin mix enrichment bakery products |
|
Description |
Проведен анализ опыта йодирования продуктов питания, в том числе хлебобулочных изделий. Предложен системный подход к йодированию хлеба. На основе результатов серии технологических исследований сделан вывод о перспективности использования в хлебопечении Йодказеина — термостабильного йодированного молочного белка. Разработана минерально-витаминная смесь для обогащения хлебобулочных изделий, содержащая Йодказеин, соли железа, кальция, фолиевую кислоту и селен. Проведено аналіз досвіду йодування продуктів харчування, в тому числі хлібобулочних виробів. Запропонований системний підхід до йодування хліба. На основі результатів серії технологічних досліджень зроблено висновок про перспективність використання в хлібопеченні Йодказеїну – термостабільного йодованого молочного білка. Розроблена мінерально-вітамінна суміш для збагачення хлібобулочних виробів, що містить Йодказеїн, солі заліза, кальцію, фолієву кислоту і селен. The analysis of experience ofjoding food stuffs, including bakery products is lead (carried out). The system approach to joding bread is offered. On the basis of results of a series of technological researches the conclusion about perceptivity of use in baking Jodcasein — stable joding dairy protein is made. The minerat-vitamin mix for enrichment of the bakery products, containing Jodcasein, saltsofiron, calcium, a folic acid and selenium is developed.
|
|
Date |
2013-04-02T07:05:55Z
2013-04-02T07:05:55Z 2004 |
|
Identifier |
Антонюк, М. М. Досвід і перспективи збагачення хліба йодом / М. М. Антонюк, Л. Ю. Арсеньєва, Л. О. Герасименко // Проблеми харчування. – 2004. – № 1. – С. 35-43.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7163 |
|