Запис Детальніше

Дослідження робастної стійкості оптимальної системи керування технологічним об’єктом харчової промисловості

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження робастної стійкості оптимальної системи керування технологічним об’єктом харчової промисловості
Исследование робастной устойчивости оптимальной системы управления технологическим объектом пищевой промышленности
Investigation robust stability of optimal control system for technological object of food industry
 
Creator Луцька, Н. М.
Луцкая, Н. Н.
Lutska, N.
 
Subject робастна стійкість
характеристичний поліном
область поліноміального сімейства
інтервальна невизначеність
власні значення
робастная устойчивость
характеристический полином
область полиномиального семейства
интервальная неопределенность
собственные значения
robust stability
the characteristic polynomial
the area of the family of polynomial
interval vagueness
eigenvalues
 
Description В роботі досліджується оптимальна система керування технологічним об’єктом молочної промисловості, що працює в умовах невизначеності. Наведено математичну модель об’єкта управління у вигляді диференціальних рівнянь та у просторі змінних стану, визначено характеристичні поліноми систем для неперервного та дискретного варіанту. На основі характеристичних поліномів неперервної та дискретної системи проводяться аналітичні та графічні дослідження робастної стійкості системи в межах заданої невизначеності. В работе исследуется оптимальная система управления технологическим объектом молочной промышленности, работающего в условиях неопределенности. Приведена математическая модель объекта управления в виде дифференциальных уравнений и в пространстве переменных состояния, определены характеристические полиномы систем для непрерывного и дискретного варианта. На основе характеристических полиномов непрерывного и дискретного системы проводятся аналитические и графические исследования робастной устойчивости системы в пределах заданной неопределенности. In the work study the optimal control system of technological objects dairy industry, which is operating under uncertainty. The mathematical model of control object in the form of differential equations and in the space of state variables defined characteristic polynomial systems for the continuous and discrete option. Based on the characteristic polynomials of continuous and discrete system conducted analytical and graphical studies robust stability of the system within the specified uncertainty.
 
Date 2013-04-02T10:59:20Z
2013-04-02T10:59:20Z
2012
 
Identifier Луцька, Н. М. Дослідження робастної стійкості оптимальної системи керування технологічним об’єктом харчової промисловості / Н. М. Луцька // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2012. – №44 – С. 71-77.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7186