Запис Детальніше

Ліквідність та платоспроможність як складові фінансового стану підприємства

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Ліквідність та платоспроможність як складові фінансового стану підприємства
 
Creator Антонюк, Наталія Анатоліївна
Антонюк, Наталия Анатольевна
Antoniuk, Nataliia Anatoliivna
Лісниченко, Є.
 
Subject ліквідність
ликвидность
liquidity
платоспроможність
платежеспособность
solvency
ліквідація підприємств
ликвидация предприятий
liquidation of companies
 
Description Об’єктивними умовами забезпечення стабільної діяльності та фінансової стійкості підприємств є їх ліквідність і платоспроможність, що визначає реальні фінансові можливості підприємств, здатність фінансувати свою діяльність, своєчасно та в повному обсязі виконувати зобов’язання. В ряді робіт вітчизняних та зарубіжних науковців поняття платоспроможності нерідко ототожнюється з ліквідністю, хоча навряд чи це виправдано, оскільки кожне з них має власний економічний зміст.
Під ліквідністю активу розуміють його здатність трансформуватися в грошові кошти, а ступінь ліквідності визначається тривалістю періоду часу, протягом якого ця трансформація може бути здійснена. Чим коротший період, тим вища ліквідність даного виду активу.
 
Publisher Видавництво СумДУ
 
Date 2011-06-14T10:52:11Z
2011-06-14T10:52:11Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Антонюк, Н.А. Ліквідність та платоспроможність як складові фінансового стану підприємства [Текст] / Н.А. Антонюк, Є. Лісниченко // Економічні проблеми сталого розвитку : тези доповідей науково-технічної конференції викладачів, співробітників, аспірантів і студентів факультету економіки та менеджменту, присвяченої дню науки в Україні, Суми, 18-22 квітня 2011 року / Відп. за вип. А.Ю. Жулавський. — Суми : СумДУ, 2011. — Ч.3. — С. 159-160.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/12479
 
Language uk