Удосконалення технології каротинвмісних продуктів Blakeslea trispora
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Удосконалення технології каротинвмісних продуктів Blakeslea trispora
Усовершенствование технологии каротинсодержащих продуктов Blakeslea trispora The improvement of technology of caroten’s content products of Blakeslea trispora |
|
Creator |
Анацький, А. С.
Анацкий, А. С. Anatsky, A. |
|
Subject |
β-каротин
очищення кристалів біомаса розчинний кисень аерація сушіння екстрагування кристалізація β-каротин очистка кристаллов биомасса растворенный кислород аэрация сушка экстрагирование кристаллизация β-carotene purification of crystals biomass dissolved oxygen aeration drying extraction crystallization |
|
Description |
Досліджено зміну вмісту розчинного кисню у культуральній рідині при промисловому культивуванні Blakeslea trispora по фазам розвитку періодичноїкультури. Встановлено діапазон рО2 і значення технологічних параметрів (ступінь аерації, години біосинтезу для її зміни, швидкість перемішування), за яких відбувається максимальне утворення β-каротину продуцентом, скорочення тривалості ферментації за рахунок інтенсифікації ростових процесів. На стадии ферментации проведено комплексное изучение влияния условий аэрации-перемешивания культуральной жидкости на интенсивность биосинтеза продуцентом Blakeslea trispora. Для контроля процесса введен показатель рО2 – насыщение среды растворенным кислородом, измерения которого показали, что накопление биомассы культурой осуществляется при снижении концентрации кислорода от максимального до 20-30 % насыщения, каротинообразование в фазах осуществляется при двух ее различных диапазонах – 30-40 и 6-12 %. The change of maintenance of the dissolved oxygen in the cultural liquid during industrial cultivation of Blakeslea trispora on the growth’s phases of periodic culture is explored. The range of pO2 and values of technological parameters (expense of aeration air, hours of biosynthesis for its change, speed of mixing) which maximal accumulation of β-carotene by producent is set, abbreviation of duration of fermentation due to intensification of growth processes. |
|
Date |
2013-04-04T09:05:06Z
2013-04-04T09:05:06Z 2012 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Анацький, А. С. Удосконалення технології каротиновмісних продуктів blakeslea trispora: автореф. дис... канд. техн. наук: 03.00.20 / НУХТ. - К., 2012. - 19 c.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7247 |
|
Language |
other
|
|