Запис Детальніше

Ефективність фіскальної політики України та механізм її реалізації в умовах трансформаційної економіки

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Ефективність фіскальної політики України та механізм її реалізації в умовах трансформаційної економіки
 
Creator Нужна, А.В.
 
Subject фіскальна політика
фискальная политика
fiscal policy
види фіскальної політики
виды фискальной политики
types of fiscal policy
 
Description Фіскальна політика зумовлює використання можливостей уряду формувати податки і витрачати кошти державного бюджету для регулювання рівня ділової активності і розв'язання різноманітних соціальних проблем, тобто це система регулювання, пов'язана з урядовими видатками і податками. Основним важелем фіскальної політики держави є зміна структури податків і, насамперед зміна податкових ставок згідно з метою уряду. Проведення фіскальної політики - прерогатива законодавчих органів влади країни, оскільки якраз вони контролюють оподаткування і витрати коштів з нього.
Фіскальна політика — це урядовий вплив на економіку через оподаткування, формування обсягу і структури державних витрат з метою забезпечення належного рівня зайнятості, запобігання й обмеження інфляції та згубного впливу циклічних коливань. Вона є головною складовою фінансової політики та дуже важливою ланкою економічної політики. Термін "фіскальна" походить від латинського «fiscua», що в перекладі означає "державна казна".
Науковий керівник: Кобушко І.М.
 
Publisher Видавництво СумДУ
 
Date 2011-06-14T08:00:46Z
2011-06-14T08:00:46Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Нужна, А.В. Ефективність фіскальної політики України та механізм її реалізації в умовах трансформаційної економіки [Текст] / А.В. Нужна, І.М. Кобушко // Економічні проблеми сталого розвитку : тези доповідей науково-технічної конференції викладачів, співробітників, аспірантів і студентів факультету економіки та менеджменту, присвяченої дню науки в Україні, Суми, 18-22 квітня 2011 року / Відп. за вип. А.Ю. Жулавський. — Суми : СумДУ, 2011. — Ч.3. — С. 145-146.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/12460
 
Language uk