Забезпечення конкурентоспроможності підприємств м’ясної промисловості України
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Забезпечення конкурентоспроможності підприємств м’ясної промисловості України
Обеспечение конкурентоспособности предприятий мясной промышленности Украины Ensuring of competitiveness of the meat industry enterprises of Ukraine |
|
Creator |
Драган, О. І.
Драган, Е. И. Dragan, O. |
|
Subject |
система забезпечення конкурентоспроможності підприємств
система обеспечения конкурентоспособности предприятий system of the ensuring of the competitiveness enterprises м’ясна промисловість інноваційний розвиток концепція стандарти якість екологічна політика кластер операційна стратегія витрати мясная промышленность инновационное развитие концепция стандарты качество экологическая политика кластер операционная стратегия затраты meat industry development of innovations concept standards quality ecology policy cluster operational strategy deductions |
|
Description |
У дисертації вперше розроблено методологічний підхід до формування системи забезпечення конкурентоспроможності підприємств, який передбачає такі структурні складові: соціально-трудову, техніко-технологічну, організаційно-економічну, фінансово-інвестиційну, та для кожної з них запропоновано конкретні заходи щодо підвищення конкурентоспроможності підприємств м’ясної промисловості України. Обґрунтовано операційну стратегію виробничих підрозділів підприємств за класифікаційними ознаками «виштовхуючої» та «витягуючої» виробничих систем. Розроблено комплексну програму впровадження на підприємствах м’ясної промисловості системи міжнародних стандартів з менеджменту. Удосконалено модель активізації інноваційного розвитку підприємств в умовах обмежених ресурсів. Запропоновано концептуальні засади стратегічного розвитку підприємств м’ясної промисловості на період до 2015 року. В диссертации впервые разработан методологический подход к формированию системы обеспечения конкурентоспособности предприятий, который предусматривает такие структурные составляющие: социально-трудовой, технико-технологическую, организационно-экономическую, финансово-инвестиционную, и для каждой из них предложены конкретные меры по повышению конкурентоспособности предприятий мясной промышленности Украины. Обоснована операционную стратегию производственных подразделений предприятий по классификационным признакам «выталкивающей» и «вытягивая» производственных систем. Разработана комплексная программа внедрения на предприятиях мясной промышленности системы международных стандартов менеджмента. Усовершенствована модель активизации инновационного развития предприятий в условиях ограниченных ресурсов. Предложены концептуальные основы стратегического развития предприятий мясной промышленности на период до 2015 года. The thesis developed a methodological approach to the formation of competitiveness of enterprises, which provides the following structural components: social, occupational, technical, technological, organizational, economic, financial, investment, and for each proposed concrete measures to improve competitiveness of enterprises of meat industry in Ukraine. Proved operating strategy production units for classification of enterprises commonly known as "pushing" and "pulling" production systems. A comprehensive program implementation in the business of the international meat industry standards of management. The model of intensification of innovation development of enterprises in conditions of limited resources. The conceptual framework of strategic development of meat industry enterprises until 2015. |
|
Date |
2012-06-14T13:10:26Z
2012-06-14T13:10:26Z 2008 |
|
Identifier |
Драган, О. І. Забезпечення конкурентоспроможності підприємств м’ясної промисловості України: автореф. дис... док. екон. наук: 08.00.04 / НУХТ. - К., 2008. - 36 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1503 |
|
Language |
other
|
|