Комплексна оцінка якості згущених молочних консервів з плодово-ягідними сиропами
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Комплексна оцінка якості згущених молочних консервів з плодово-ягідними сиропами
Комплексная оценка качества сгущенных молочных консервов с плодово-ягодными сиропами Complex assessment of the quality of condensed milk canned with fruit and berry syrups |
|
Creator |
Скорченко, Т. А.
Скорченко, Т. А. Skorchenko, T. Рябоконь, Н. В. Рябоконь, Н. В. Ryabokon, N. |
|
Subject |
якість
качество quality згущені молочні консерви сгущенные молочные консервы condensed canned milk кваліметрія квалиметрия qualimetry органолептична оцінка органолептическая оценка organoleptic evaluation |
|
Description |
Органолептична оцінка досліджуваних проб, серед яких було молоко згущене з цукром (контроль) та молоко згущене з цукром і плодово-ягідними сиропами, за п’ятибальною шкалою становить для молока незбираного згущеного з цукром та плодово-ягідним сиропом вишні – 4,9 балів; молока незбираного згущеного з цукром та плодово-ягідним сиропом смородини – 4,9 балів; молока незбираного згущеного з цукром та плодово-ягідним сиропом шипшини – 4,8 балів а комплексний показник якості відповідно: 0,995; 0,987; 0,998. Для порівняння зазначимо, що комплексний показник якості молока незбираного згущеного з цукром становить 0,986. Це дає можливість стверджувати, що якість згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами є стабільно високою, а розроблені продукти відповідають вимогам споживачів. Органолептическая оценка исследуемых проб, среди которых было молоко сгущенное с сахаром (контроль) и молоко сгущенное с сахаром и плодово-ягодными сиропами, по пятибалльной шкале составляет для молока сгущенного с сахаром и плодово-ягодным сиропом вишни - 4,9 баллов; молока цельного сгущенного с сахаром и плодово-ягодным сиропом смородины - 4,9 баллов; молока сгущенного с сахаром и плодово-ягодным сиропом шиповника - 4,8 балла и комплексный показатель качества соответственно: 0,995; 0,987; 0,998. Для сравнения отметим, что комплексный показатель качества молока цельного сгущенного с сахаром составляет 0,986. Это дает возможность утверждать, что качество сгущенных молочных консервов с сахаром и плодово-ягодными сиропами является стабильно высокой, а разработанные продукты соответствуют требованиям потребителей. Organoleptic evaluation of the studied samples, among which were condensed milk (control) and condensed milk with fruit and berry syrup, a five-point scale is for condensed milk with sugar and fruit syrup cherries - 4.9 points; condensed milk with sugar and fruit currant syrup - 4.9 points; condensed milk with sugar and fruit syrup hips - 4.8 points a comprehensive quality respectively: 0.995, 0.987, 0.998. For comparison, a composite index of the quality of condensed milk with sugar is 0.986. This makes it possible to say that the quality of canned condensed milk with sugar and fruit and berry syrup is consistently high, and developed products meet the requirements of consumers. |
|
Date |
2013-04-08T07:00:01Z
2013-04-08T07:00:01Z 2011 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Скорченко, Т. А. Комплексна оцінка якості згущених молочних консервів з плодово-ягідними сиропами // Матеріали міжнародної науково-технічної конференції «Сучасні технологи та обладнання харчових виробництв». - Тернопіль, 2011. - С. 128-129.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7355 |
|
Language |
other
|
|