Запис Детальніше

Особливості забезпечення залізом та міддю глибоконедоношених новонароджених

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості забезпечення залізом та міддю глибоконедоношених новонароджених
 
Creator Петрашенко, Вікторія Олександрівна
Петрашенко, Виктория Александровна
Petrashenko, Viktoriia Oleksandrivna
Маркевич, Віталій Едуардович
Маркевич, Виталий Эдуардович
Markevych, Vitalii Eduardovych
Панченко, О.О.
 
Subject залізо
железо
iron
мідь
медь
copper
 
Description Сьогодні у практичній неонатології особлива увага спеціалістів сконцентрована на дітях, які народилися передчасно Недоношені діти мають підвищений ризик дефіциту мікроелементів. Особливо важливі вони для життєдіяльності недоношених дітей. Мідь є незамінним мікроелементом для будь-якого живого організму. Вона входить до складу багатьох ферментів, визначає їх функцію та регулює їх дію, є важливим елементом окисно-відновлювальних реакцій організму. Залізо – один з найбільш розповсюджених в організмі людини мікроелементів. Воно приймає участь у тканинному диханні, біологічному окисленні, мітозі, біосинтезі колагену, тирозину, катехоламінів та ДНК, впливає на неспецифічні механізми захисту організму, розвиток специфічної імунної відповіді. Особливості забезпечення залізом та міддю глибоко недоношених новонароджених у літературі не висвітлено.
Мета роботи – за показниками концентрації у сироватці крові дослідити забезпеченість організму глибоконедоношених новонароджених міддю та залізом протягом неонатального періоду.
 
Publisher Видавництво СумДУ
 
Date 2011-08-11T05:54:03Z
2011-08-11T05:54:03Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Петрашенко, В.О. Особливості забезпечення залізом та міддю глибоконедоношених новонароджених [Текст] / В.О. Петрашенко, О.О. Панченко, В.Е. Маркевич // Актуальні питання теоретичної медицини. Актуальні питання клінічної медицини. Клінічні та патогенетичні аспекти мікроелементозів. Actual problems of fundamental and clinical medicine : матеріали науково-практичних конференцій студентів, молодих вчених, лікарів та викладачів, Суми, 21-22 квітня 2011 року / Відп. за вип. Л.Н. Приступа. - Суми : СумДУ, 2011. - Ч.2. - С. 82-83.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/15923
 
Language uk