Запис Детальніше

Гемодинамічні та метаболічні показники у хворих на артеріальну гіпертензію з різною масою тіла в динаміці лікування

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Гемодинамічні та метаболічні показники у хворих на артеріальну гіпертензію з різною масою тіла в динаміці лікування
 
Creator Деміхова, Надія Володимирівна
Демихова, Надежда Владимировна
Demikhova, Nadiia Volodymyrivna
Псарьова, Валентина Григорівна
Псарева, Валентина Григорьевна
Psarova, Valentyna Hryhorivna
Руденко, Тетяна Миколаївна
Руденко, Татьяна Николаевна
Rudenko, Tetiana Mykolaivna
 
Subject артеріальна гіпертензія
ожиріння
ліпідний обмін
артеріальний тиск
 
Description В роботі аналізуються зміни в метаболізмі ліпідів і артеріального тиску у пацієнтів з артеріальною гіпертензією різного ваги в динаміці комплексного лікування. Індекс маси тіла достовірно корелює з погіршенням ліпідного спектра, що вказує на прямий зв'язок між підвищеною масою тіла і порушеннями ліпідного метаболізму ЛМЗС у пацієнтів з артеріальною гіпертензією. У нас є більш вираженої позитивної тенденції використанні індапаміду і більш помітний вплив на кров'яний тиск за допомогою амлодипіну.
При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/30447
В работе анализируются изменения в метаболизме липидов и артериального давления у пациентов с артериальной гипертензией различного веса в динамике комплексного лечения. Индекс массы тела достоверно коррелирует с ухудшением липидного спектра, что указывает на прямую связь между повышенной массой тела и нарушениями липидного метаболизма ЛМЗС у пациентов с артериальной гипертензией. У нас есть более выраженной положительной тенденции использовании индапамида и более заметное влияние на кровяное давление с помощью амлодипина.
При цитировании документа, используйте ссылку http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/30447
ёThis paper analyzes the changes in lipid metabolism and blood pressure in hypertensive patients with different weight in the dynamics of the combined treatment. Body mass index is significantly correlated with worsening lipid spectrum, indicating a direct connection between increased body mass and impaired lipid metabo¬lism in patients with arterial hypertension. We have a more pronounced positive trend using indapamide and more pronounced impact on blood pressure using amlodipine.
When you are citing the document, use the following link http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/30447
 
Date 2013-04-08T12:51:50Z
2013-04-08T12:51:50Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Деміхова Н.В.Гемодинамічні та метаболічні показники у хворих на артеріальну гіпертензію з різною масою тіла в динаміці лікування / Н.В. Деміхова, В.Г. Псарьова, Т.М. Руденко // Науковий вісник ужгородського університету. Серія медицина. - 2012. - вип. 5. - С. 3-6
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/30447