Запис Детальніше

Удосконалення технології варених ковбас з кістковою пастою

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення технології варених ковбас з кістковою пастою
Усовершенствование технологии вареных колбас с костной пастой
Improving the technology of cooked sausages with bone paste
 
Creator Будник, Н. В.
Будник, Н. В.
Budnik, N.
 
Subject кальцій-фосфорне співвідношення
біологічна цінність
кісткова паста
дисперсність
варені ковбаси
кальций - фосфорное соотношение
костная паста
дисперсность
вареные колбасы
биологическая ценность
calcium and phosphorus relation
biological value
bone paste
dispersion
cooked sausages
 
Description Дисертація присвячена удосконаленню технології варених ковбасних виробів, збагачених органічним кальцієм та фосфором. Сукупність результатів досліджень дозволила обґрунтувати та експериментально підтвердити доцільність використання кісткової харчової пасти для збагачення ковбасних виробів кальцієм. Досліджено вплив різних режимів термічної обробки на зміну міцності кісткової сировини. Науково обґрунтовано диспергування кісток після термічної обробки в апараті ВА-100. Доведено, що подрібнення такимспособом дозволяє отримати кісткову пасту з високим ступенем дисперсності. Підтверджено, безпечність кісткової пасти для шлунково-кишкового тракту людини. Розроблено технологію виробництва кісткової пасти. Досліджено функціонально-технологічні властивості пасти та гарантійний термін її зберігання. Розроблено оптимальні рецептури варених ковбас з кістковою пастою. Досліджено вплив запропонованої добавки на хід технологічного процесу, комплекс показників якості, харчову та біологічну цінність готових ковбасних виробів. Визначено, вміст кальцію та фосфору в готових виробах, умови та терміни їх зберігання.
Диссертация посвящена усовершенствованию технологии вареных колбасных изделий, обогащенных органическим кальцием и фосфором. Совокупность результатов исследований позволила обосновать и экспериментально подтвердить целесообразность использования костной пищевой пасты для обогащения колбасных изделий кальцием. Исследовано влияние различных режимов термической обработки на изменение прочности костной сырья. Научно обосновано диспергирования костей после термической обработки в аппарате ВА-100. Доказано, что измельчение таким способом позволяет получить костную пасту с высокой степенью дисперсности. Подтверждено, безопасность костной пасты для желудочно-кишечного тракта человека. Разработана технология производства костной пасты. Исследованы функционально-технологические свойства пасты и гарантийный срок ее хранение. Разработаны оптимальные рецептуры вареных колбас с костной пастой. Исследовано влияние предложенной добавки на ход технологического процесса, комплекс показателей качества, пищевую и биологическую ценность готовых колбасных изделий. Определено, содержание кальция и фосфора в готовых изделиях, условия и сроки их хранения.
The thesis is devoted to the improvement of technology of cooked sausages, rich in organic calcium and phosphorus. A set of research results allowed to substantiate and confirm experimentally the feasibility of using bone paste for food enrichment sausages calcium. The influence of different heat treatment on change of strength of bone material. Scientifically substantiated dispersion bones after heat treatment in the machine BA-100. It is shown that grinding takymsposobom provides a bone paste with a high degree of dispersion. Confirmed the safety of bone paste to the gastrointestinal tract of man. The technology of bone paste. Functional and technological properties of pasta and a warranty period of storage. An optimal recipe cooked sausages with bone paste. The effect of the proposed additions to the process, a set of quality indicators, nutritional and biological value of finished sausage. Determined, the calcium and phosphorus in the finished products, terms and conditions of storage.
 
Date 2013-04-10T07:07:54Z
2013-04-10T07:07:54Z
2013
 
Type Other
 
Identifier Будник, Н. В. Удосконалення технології варених ковбас з кістковою пастою: автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.04 / НУХТ. - К., 2013. - 22 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7399
 
Language other