Запис Детальніше

Розробка ресурсозберігаючої технології шоколадних виробів та розширення їх асортименту

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка ресурсозберігаючої технології шоколадних виробів та розширення їх асортименту
Разработка ресурсосберегающей технологии шоко- ладных изделий и расширение их ассортимента
The development of energysaving technology of chocolate products and expansion of the assortment
 
Creator Полякова, О. І.
Полякова, Е. И.
Polyakova, O.
 
Subject какао-напої
вихровий млин
ступінь подрібнення
фруктоза
какаовела
зародки пшениці
глазур
інуліномісткий порошок
инулиносодержащий порошок
вихревая мельница
степень измельчения
фруктоза
ка- каовелла
зародыши пшеницы
глазурь
какао-напитки
cocoa-drink
vortical mill
degree of crushing
fructose
cocoa shell
wheat sprout
glaze
inulincontaining powder
 
Description Робота присвячена розробці ресурсозберігаючої технології шоколадних
виробів (глазурі, какао-напої) широкого асортименту на основі використання
напівфабрикату, отриманого у вихровому млині (ВМ). Встановлено оптимальні параметри дії ВМ та співвідношення інгредієнтів різних видів напівфабрикатів, що забезпечує високий ступінь подрібнення. Встановлено можливість використання какаовели при виробництві напівфабрикату у ВМ та на її основі розроблено безвідходну технологію переробки какао-бобів. Розроблені шоколадні вироби функціонального призначення на базі зародків пшениці, інуліномісткого порошку, фруктози. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні показники, сорбційні та десорбційні процеси, які відбуваються під час зберігання глазурей та какао-напоїв. Розроблено технологію антидіабетичної глазурі на фруктозі та обґрунтовано можливість зниження жирів на 3 % при її виробництві. Розроблено та затверджено рецептури, технологічні інструкції, технічні умови. Нова технологія глазурей та какао-напоїв апробована у виробничих умовах.
Работа посвящена разработке ресурсосберегающей технологии шоколадных
изделий (глазури, какао-напитки) широкого ассортимента на основе использования
полуфабриката, полученного в вихревой мельнице (ВМ). Установлены оптимальные параметры действия ВМ и соотношение ингредиентов различных видов полуфабрикатов, что обеспечивает высокую степень измельчения. Установлена ​​возможность использования какаовелы при производстве полуфабриката в ВМ и на ее основе разработана безотходная технология переработки какао-бобов. Разработаны шоколадные изделия функционального назначения на базе зародышей пшеницы, инулиномисткого порошка, фруктозы. Исследованы органолептические, физико-химические, микробиологические показатели, сорбционные и десорбцийних процессы, происходящие при хранении глазурей и какао-напитков. Разработана технология антидиабетических глазури на фруктозе и обоснована возможность снижения жиров на 3% при ее производстве. Разработаны и утверждены рецептуры, технологические инструкции, технические условия. Новая технология глазурей и какао-напитков апробирована в производственных условиях.
Work on developing resource-saving technologies chocolate
products (icing, cocoa drinks) a wide range on the basis of
intermediate product obtained in the vortex mill (BM). The optimal parameters of the VM and ratio of ingredients different types semis, which provides a high degree of grinding. The possibility of using kakaovely in the production of semi-finished products in the VM and on its basis the wasteless technology of processing cocoa beans. Designed chocolate products functionality based on wheat germ inulinomistkoho powder, fructose. Studied organoleptic, physico-chemical, microbiological parameters, sorption and desorption processes that occur during storage glazes and cocoa drinks. The technology antidiabetic icing on fructose and reasonable opportunity to reduce fat by 3% in its production. Developed and approved recipes, technological instructions, specifications. New technology glazes and cocoa beverages tested in a production environment.
 
Date 2013-04-10T09:17:10Z
2013-04-10T09:17:10Z
2005
 
Type Other
 
Identifier Полякова, О. І. Розробка ресурсозберігаючої технології шоколадних виробів та розширення їх асортименту: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / НУХТ. - К., 2005. - 20 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7410
 
Language other