Розробка ресурсозберігаючої технології шоколадних виробів та розширення їх асортименту
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Розробка ресурсозберігаючої технології шоколадних виробів та розширення їх асортименту
Разработка ресурсосберегающей технологии шоко- ладных изделий и расширение их ассортимента The development of energysaving technology of chocolate products and expansion of the assortment |
|
Creator |
Полякова, О. І.
Полякова, Е. И. Polyakova, O. |
|
Subject |
какао-напої
вихровий млин ступінь подрібнення фруктоза какаовела зародки пшениці глазур інуліномісткий порошок инулиносодержащий порошок вихревая мельница степень измельчения фруктоза ка- каовелла зародыши пшеницы глазурь какао-напитки cocoa-drink vortical mill degree of crushing fructose cocoa shell wheat sprout glaze inulincontaining powder |
|
Description |
Робота присвячена розробці ресурсозберігаючої технології шоколадних виробів (глазурі, какао-напої) широкого асортименту на основі використання напівфабрикату, отриманого у вихровому млині (ВМ). Встановлено оптимальні параметри дії ВМ та співвідношення інгредієнтів різних видів напівфабрикатів, що забезпечує високий ступінь подрібнення. Встановлено можливість використання какаовели при виробництві напівфабрикату у ВМ та на її основі розроблено безвідходну технологію переробки какао-бобів. Розроблені шоколадні вироби функціонального призначення на базі зародків пшениці, інуліномісткого порошку, фруктози. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні показники, сорбційні та десорбційні процеси, які відбуваються під час зберігання глазурей та какао-напоїв. Розроблено технологію антидіабетичної глазурі на фруктозі та обґрунтовано можливість зниження жирів на 3 % при її виробництві. Розроблено та затверджено рецептури, технологічні інструкції, технічні умови. Нова технологія глазурей та какао-напоїв апробована у виробничих умовах. Работа посвящена разработке ресурсосберегающей технологии шоколадных изделий (глазури, какао-напитки) широкого ассортимента на основе использования полуфабриката, полученного в вихревой мельнице (ВМ). Установлены оптимальные параметры действия ВМ и соотношение ингредиентов различных видов полуфабрикатов, что обеспечивает высокую степень измельчения. Установлена возможность использования какаовелы при производстве полуфабриката в ВМ и на ее основе разработана безотходная технология переработки какао-бобов. Разработаны шоколадные изделия функционального назначения на базе зародышей пшеницы, инулиномисткого порошка, фруктозы. Исследованы органолептические, физико-химические, микробиологические показатели, сорбционные и десорбцийних процессы, происходящие при хранении глазурей и какао-напитков. Разработана технология антидиабетических глазури на фруктозе и обоснована возможность снижения жиров на 3% при ее производстве. Разработаны и утверждены рецептуры, технологические инструкции, технические условия. Новая технология глазурей и какао-напитков апробирована в производственных условиях. Work on developing resource-saving technologies chocolate products (icing, cocoa drinks) a wide range on the basis of intermediate product obtained in the vortex mill (BM). The optimal parameters of the VM and ratio of ingredients different types semis, which provides a high degree of grinding. The possibility of using kakaovely in the production of semi-finished products in the VM and on its basis the wasteless technology of processing cocoa beans. Designed chocolate products functionality based on wheat germ inulinomistkoho powder, fructose. Studied organoleptic, physico-chemical, microbiological parameters, sorption and desorption processes that occur during storage glazes and cocoa drinks. The technology antidiabetic icing on fructose and reasonable opportunity to reduce fat by 3% in its production. Developed and approved recipes, technological instructions, specifications. New technology glazes and cocoa beverages tested in a production environment. |
|
Date |
2013-04-10T09:17:10Z
2013-04-10T09:17:10Z 2005 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Полякова, О. І. Розробка ресурсозберігаючої технології шоколадних виробів та розширення їх асортименту: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / НУХТ. - К., 2005. - 20 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7410 |
|
Language |
other
|
|