Запис Детальніше

Електрометрія молочних продуктів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Електрометрія молочних продуктів
Электрометрия молочных продуктов
Electrometry dairy products
 
Creator Ромоданова, В. О.
Смирнов, В. С.
Мазуренко, О. Г.
Кочубей-Литвиненко, О. В.
Ромоданова, В. А.
Смирнов, В. С.
Мазуренко, А. Г.
Кочубей-Литвиненко, О. В.
Romodanova, V.
Smirnov, V.
Mazurenko, O.
Kochubey-Lytvynenko, O.
 
Subject сир кисломолочний
кефір
електропровідність
волога
сухі речовини
жир
СЗМЗ
густина
кислотність
температура
математична модель
творог
электропроводность
влага
сухие вещества
жир
СОМО
плотность
кислотность
температура
математическая модель
cottage cheese
conductivity
moisture
dry matter
fat
density
temperature
mathematical model
 
Description Вивчено вплив на електропровідність молочних продуктів окремих компонентів — вологи (В), сухих речовин (Ср), в т.ч. жиру (Ж), сухого знежиреного молочного залишку (СЗМЗ), білка, лактози та фізико-хімічних характеристик – густини (ρ), титрованої кислотності (Ки) і рН, температури. Дослідження проводились на модельних сумішах із заданими за планом масовими частками компонентів в інтервалі температур від 5 до 95°С. Було одержано залежності електропровідності (æ) від В, Ср, Ж, СЗМЗ, ρ, Ки, рН, температури. Виявлено як окремі, так і взаємні тенденції впливу концентрацій складових компонентів на значення æ, Ки, рН.
Наведено математичну модель об’єктів досліджень - сиру кисломолочного та кефіру, що дає змогу визначати вміст складових компонентів об’єкта, при наявності швидких і простих вимірювань, а саме — електропровідності, титрованої кислотності, а в деяких випадках — рН і густини. Виявлено,що один з визначальних факторів одержання точних результатів — температура досліджуваних зразків. Досі вплив цього фактора враховувався недостатньо.

Изучено влияние на электропроводность молочных продуктов отдельных компонентов - воды (В), сухих веществ (Ср), в т.ч. жира (Ж), сухого обезжиренного молочного остатка (СОМО), белка, лактозы и физико-химических характеристик - плотности (ρ), титруемой кислотности (Ки) и рН, температуры. Исследования проводились на модельных смесях с заданными по плану массовыми долями компонентов в интервале температур от 5 до 95 ° С. Были получены зависимости электропроводности (æ) от В, ср, Ж, СОМО, ρ, Ки, рН, температуры. Обнаружено как отдельные, так и взаимные тенденции влияния концентраций составляющих компонентов на значение æ, Ки, рН.
Приведена математическая модель объектов исследований - творога и кефира, что позволяет определять содержание составляющих компонентов объекта, при наличии быстрых и простых измерений, а именно - электропроводности, титруемой кислотности, а в некоторых случаях - рН и плотности. Обнаружено, что один из определяющих факторов получения точных результатов - температура исследуемых образцов. До влияние этого фактора учитывался недостаточно.
The influence on the electrical conductivity of milk products separate components - water , dry matter, including fat , skimmed milk residue , protein, lactose and physico-chemical characteristics - density (ρ), titrated acidity and the pH and temperature. Studies were conducted on model mixtures with specified according to plan mass fraction of components in the temperature range from 5 to 95 ° C. Dependence of the electrical conductivity was obtained (æ), pH and temperature. Identified as separate and mutual influence trends in the concentrations of the components, the value of æ, Ki pH.
The mathematical model of the object of research - cottage cheese and yogurt, which allows to determine the content of the components of the object, if quick and easy measurement - namely conductivity, titrated acidity, and in some cases - pH and density. We found that one of the determining factors of obtaining accurate results - the temperature of the samples. Yet the impact of this factor is not taken into account.
 
Date 2013-04-11T10:22:54Z
2013-04-11T10:22:54Z
1997
 
Type Article
 
Identifier Ромоданова, В. О. Електрометрія молочних продуктів / В. О. Ромоданова, В. С. Смирнов, О. Г. Мазуренко, О. В. Кочубей // Харчова і переробна промисловість. – К., 1997. – № 8. - С. 24-25.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7440
 
Language other