Запис Детальніше

Дослідження впливу морських водоростей на показники якості та процес черствіння хлібобулочних виробів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження впливу морських водоростей на показники якості та процес черствіння хлібобулочних виробів
Исследование влияния морских водорослей на показатели качества и процесс черствения хлебобулочных изделий
Investigation of the effect of marine algae on quality and staling process of bakery products
 
Creator Шаран, Л. О.
Арсеньєва, Л. Ю.
Доценко, В. Ф.
Корзун, В. Н.
Sharan, L.
Arsenieva, L.
Dotsenko, V.
Korzun, V.
Шаран, Л. А.
Арсеньева, Л. Ю.
Доценко, В. Ф.
Корзун, В. Н.
 
Subject морські водорості
морские водоросли
marine algae
порошки бурих водоростей
черствіння хліба
фортифікація йодом
функціональні хлібобулочні вироби
порошки бурых водорослей
черствения хлеба
фортификация йодом
функциональные хлебобулочные изделия
brown algae powders
bread staling
iodine fortification
functional bakery products
 
Description Досліджено хімічний склад порошків бурих водоростей, Fucus vesiculosus та Ascophyllum nodosum, як джерела макро-, мікронутрієнтів та інших біологічно активних речовин. Визначено оптимальну крупність частинок та параметри гідратації порошків для покращення текстури м’якушки хліба. Проаналізовано ступінь збереження йоду під час технологічного процесу виготовлення хліба. Досліджено вплив порошків водоростей на процес черствіння хліба. Встановлено, що добавки водоростей Fucus vesiculosus та Ascophyllum nodosum дають змогу одержувати хлібобулочні вироби підвищеної мінеральної цінності з гарантованим вмістом органічного йоду (60 мкг/ 100 г хліба), а також сприяють уповільненню процесу черствіння хліба.
Исследован химический состав порошков бурых водорослей, Fucus vesiculosus и Ascophyllum nodosum, как источника макро-, микронутриентов и других биологически активных веществ. Определена оптимальная крупность частиц и параметры гидратации порошков для улучшения текстуры мякиша хлеба. Проанализирована степень сохранности йода во время технологического процесса изготовления хлеба. Исследовано влияние порошков водорослей на процесс черствения хлеба. Установлено, что добавки водорослей Fucus vesiculosus и Ascophyllum nodosum позволяют получать хлебобулочные изделия повышенной минеральной ценности с гарантированным содержанием органического йода (60 мкг / 100 г хлеба), а также способствуют замедлению процесса очерствения хлеба.
The chemical composition of brown algae powders, such as Fucus vesiculosus and Ascophyllum nodosum, as a source of macro- and micronutrients and other bioactive substances has been investigated. The optimum particle size and parameters of hydration of powders to improve the bread crumb texture have been determined. The degree of iodine conservation during the technological process of bread making has been analyzed. The effect of algae powders on staling process of bread has been investigated. It is established that the supplements of algae Fucus vesiculosus and Ascophyllum nodosum can get bakery products of high mineral value with a guaranteed organic iodine content (60 mg / 100 g of bread), and also contribute to slow down the staling process of bread.
 
Date 2012-01-29T20:40:43Z
2012-01-29T20:40:43Z
2010
 
Type Article
 
Identifier Шаран, Л. О. Дослідження впливу магнітно-імпульсної обробки на кристалізацію цукрози/ Л. О. Шаран, Л. Ю. Арсеньєва, В. Ф. Доценко, В. Н. Корзун // Хранение и переработка зерна. – 2010. – №12 (138). – С. 61-62.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/146
 
Language uk_UK