Запис Детальніше

Технологія харчового продукту із зерна гречки

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Технологія харчового продукту із зерна гречки
Технология пищевого продукта из зерна гречихи
Buckwheat product technology
 
Creator Фурманова, Ю. П.
Фурманова, Ю. П.
Furmanova, J.
 
Subject технологія
ЕМП НВЧ
«легкі» гречані зерна
НВЧ-оброблення
технология
ЭМП СВЧ
СВЧ-обработка
воздушные гречневые зерна
technology
EMF SHF
‘light’ buckwheat kernels
SHF-processing
 
Description У роботі встановлено зміни хімічного складу зерна гречки після оброблення її
ЕМП НВЧ. Вперше визначено можливість і доцільність виробництва «легких» гречаних
зерен ЕМП НВЧ. Вивчено вплив потужності ЕМП НВЧ на зростання температури зерна
гречки. Доведено, що на якість «легких» гречаних зерен впливає не лише температура,
але й інтенсивність її наростання. Експериментально встановлено величину усушки
зерна гречки при виробництві "легких" гречаних зерен. Встановлено залежність виходу і
якості "легких" гречаних зерен від вологості зерна гречки і часу її відволожування; від
попередньої підготовки зерна гречки; від її крупності. Встановлено строки зберігання
«легких» гречаних зерен з урахуванням різних температурних режимів. Доведено
стерилізуючу дію ЕМП НВЧ при обраних режимах оброблення. Науково обґрунтовано
та розроблено технологію виробництва «легких» гречаних зерен. Розраховано
очікуваний економічний ефект виробництва «легких» гречаних зерен.
В работе установлено изменения химического состава зерна гречихи после обработки ее
ЭМП СВЧ. Впервые определена возможность и целесообразность производства «легких» гречневых
зерен ЭМП СВЧ. Изучено влияние мощности ЭМП СВЧ на рост температуры зерна
гречки. Доказано, что на качество «легких» гречневых зерен влияет не только температура,
но и интенсивность ее нарастания. Экспериментально установлено величину усушки
зерна гречихи при производстве "легких" гречневых зерен. Установлена ​​зависимость выхода и
качества "легких" гречневых зерен от влажности зерна гречихи и времени ее видволожування, от
предварительной подготовки зерна гречихи, от ее крупности. Установлены сроки хранения
«Легких» гречневых зерен с учетом различных температурных режимов. Доказано
стерилизующую действие ЭМП СВЧ при выбранных режимах обработки. Научно обосновано
и разработана технология производства «легких» гречневых зерен. Рассчитано
ожидаемый экономический эффект производства «легких» гречневых зерен.
The paper found changes in the chemical composition of buckwheat after processing it
EMF microwave. The first time the feasibility and advisability of "light" buckwheat
grains EMF microwave. The effect of EMF microwave power on the growth temperature of grain
buckwheat. It is shown that the quality of "light" buckwheat grains affects not only temperature,
but the intensity of its growth. Experimentally determined value of shrinkage
buckwheat in the production of "light" buckwheat grains. The dependence of the yield and
as "light" buckwheat grains of moisture buckwheat and since its vidvolozhuvannya, from
preparation of buckwheat, from its size. Established deadlines storage
"Light" buckwheat grains under various temperature regimes. proved
sterilizing effect of microwave EMF in selected modes of treatment. scientifically substantiated
and the technology of "light" buckwheat grains. Calculated
expected economic effect of "light" buckwheat grains.
 
Date 2013-04-13T10:57:19Z
2013-04-13T10:57:19Z
2012
 
Type Other
 
Identifier Фурманова, Ю. П. Технологія харчового продукту із зерна гречки: автореф. дис...канд. техн. наук: 05.18.02 / НУХТ. - К., 2012. - 20 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7473
 
Language other