Технологія харчового продукту із зерна гречки
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Технологія харчового продукту із зерна гречки
Технология пищевого продукта из зерна гречихи Buckwheat product technology |
|
Creator |
Фурманова, Ю. П.
Фурманова, Ю. П. Furmanova, J. |
|
Subject |
технологія
ЕМП НВЧ «легкі» гречані зерна НВЧ-оброблення технология ЭМП СВЧ СВЧ-обработка воздушные гречневые зерна technology EMF SHF ‘light’ buckwheat kernels SHF-processing |
|
Description |
У роботі встановлено зміни хімічного складу зерна гречки після оброблення її ЕМП НВЧ. Вперше визначено можливість і доцільність виробництва «легких» гречаних зерен ЕМП НВЧ. Вивчено вплив потужності ЕМП НВЧ на зростання температури зерна гречки. Доведено, що на якість «легких» гречаних зерен впливає не лише температура, але й інтенсивність її наростання. Експериментально встановлено величину усушки зерна гречки при виробництві "легких" гречаних зерен. Встановлено залежність виходу і якості "легких" гречаних зерен від вологості зерна гречки і часу її відволожування; від попередньої підготовки зерна гречки; від її крупності. Встановлено строки зберігання «легких» гречаних зерен з урахуванням різних температурних режимів. Доведено стерилізуючу дію ЕМП НВЧ при обраних режимах оброблення. Науково обґрунтовано та розроблено технологію виробництва «легких» гречаних зерен. Розраховано очікуваний економічний ефект виробництва «легких» гречаних зерен. В работе установлено изменения химического состава зерна гречихи после обработки ее ЭМП СВЧ. Впервые определена возможность и целесообразность производства «легких» гречневых зерен ЭМП СВЧ. Изучено влияние мощности ЭМП СВЧ на рост температуры зерна гречки. Доказано, что на качество «легких» гречневых зерен влияет не только температура, но и интенсивность ее нарастания. Экспериментально установлено величину усушки зерна гречихи при производстве "легких" гречневых зерен. Установлена зависимость выхода и качества "легких" гречневых зерен от влажности зерна гречихи и времени ее видволожування, от предварительной подготовки зерна гречихи, от ее крупности. Установлены сроки хранения «Легких» гречневых зерен с учетом различных температурных режимов. Доказано стерилизующую действие ЭМП СВЧ при выбранных режимах обработки. Научно обосновано и разработана технология производства «легких» гречневых зерен. Рассчитано ожидаемый экономический эффект производства «легких» гречневых зерен. The paper found changes in the chemical composition of buckwheat after processing it EMF microwave. The first time the feasibility and advisability of "light" buckwheat grains EMF microwave. The effect of EMF microwave power on the growth temperature of grain buckwheat. It is shown that the quality of "light" buckwheat grains affects not only temperature, but the intensity of its growth. Experimentally determined value of shrinkage buckwheat in the production of "light" buckwheat grains. The dependence of the yield and as "light" buckwheat grains of moisture buckwheat and since its vidvolozhuvannya, from preparation of buckwheat, from its size. Established deadlines storage "Light" buckwheat grains under various temperature regimes. proved sterilizing effect of microwave EMF in selected modes of treatment. scientifically substantiated and the technology of "light" buckwheat grains. Calculated expected economic effect of "light" buckwheat grains. |
|
Date |
2013-04-13T10:57:19Z
2013-04-13T10:57:19Z 2012 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Фурманова, Ю. П. Технологія харчового продукту із зерна гречки: автореф. дис...канд. техн. наук: 05.18.02 / НУХТ. - К., 2012. - 20 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7473 |
|
Language |
other
|
|